Наложените през миналата седмица безпрецедентни мерки в Италия за спиране

...
Наложените през миналата седмица безпрецедентни мерки в Италия за спиране
Коментари Харесай

В Италия не изключват удължаване на блокадата

Наложените през предходната седмица невиждани ограничения в Италия за прекъсване разпространяването на ковид има възможност да бъдат удължени , в случай че няма спад на новите случаи, оповестиха публични представители, представени от " Дейли телеграф ".
 Над 3500 нови инфектирани в Италия, 1/3 от починалите в света са в страната
Над 3500 нови инфектирани в Италия, 1/3 от починалите в света са в страната

Испания изиска здравна помощ от Китай

Правителството затвори заведенията за хранене, питейните заведения и множеството магазини до 25 март. Освен това учебните заведения и университетите са затворени. Властите приканиха жителите да останат по домовете си до 3 април, като излизането е разрешено единствено при необходимост.

Откакто рестриктивните мерки влязоха в действие от 12 март, случаите с ковид в страната се удвоиха до 31 506, а умрелите са тройно повече до 2503.
 Стряскащите нови 349 жертви на ковид в Италия за 24 часа
Стряскащите нови 349 жертви на ковид в Италия за 24 часа

Общо записаните инфектирани с новия ковид се усилиха до 27 980 души

" Не знам дали ограниченията ще бъдат удължени след 3 април . Ние ще вземем решение въз основата на числата и събитията. Не мога да изключа това. Ще забележим през идващите дни ", разяснява министърът на инфраструктурата Паола де Микели.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 200 000 случая и повече от 8000 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР