„Наложените към момента мерки са достатъчни, за да се поддържа

...
„Наложените към момента мерки са достатъчни, за да се поддържа
Коментари Харесай

Д-р Марков: Мерките са достатъчни за прилично ниво на заразяване

„ Наложените все още ограничения са задоволителни, с цел да се поддържа обичайно равнище на заразяване. Трябва обаче да има надзор и той не би трябвало да бъде формален”. Това съобщи епидемиологът от Лондонско учебно заведение по тропическа медицина доктор Петър Марков.

„ През последните две седмици се следи спад на инфектираните с COIVD-19 у нас. За страдание, броят на смъртните случаи продължава да е висок. Има лек спад и при тях, само че към момента умират приблизително по 150 индивида дневно. Рано е да бъдем спокойни, само че се надявам тази наклонност за понижаване на случаите да продължи”, сподели още той.

„ Главната причина, заради която следим понижаване на случаите е, че учебните заведения са затворени или бяха в огромна степен. Мисля, че сега, в който децата стартират още веднъж да вървят на учебно заведение, евентуално броят на инфекциите ще се усили. Това е по този начин, тъй като останалите ограничения не се съблюдават или по-точно контролът им е на доста ниско равнище. Той не би трябвало да бъде формален”, разяснява Марков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР