Наложената от Европейската комисия глоба от 77 млн. евро е

...
Наложената от Европейската комисия глоба от 77 млн. евро е
Коментари Харесай

Шефът на Булгартрансгаз: Ще обжалваме глобата от ЕК

Наложената от Европейската комисия санкция от 77 млн. евро е за интервала 2010-2015 година Към сегашния миг формата на благосъстоятелност на „ Булгартрансгаз” не е изменена. Тя продължава да бъде 100% благосъстоятелност на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това, което е променено към 2015 година, е методът, по който се дава достъп до газопреносната мрежа. Това съобщи изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов във връзка глобата, наложена от Европейска комисия на БЕХ.

„ Трите сдружения публично получихме решението на Европейска комисия и разполагаме със 70 календарни дни за оборване на решението. С правните ни консултанти ще се срещнем с него и най-вероятно то ще бъде обжалвано” , посочи той пред Нова телевизия.

На въпрос дали, в случай че се апелира, санкцията би станала по-голяма, Малинов разясни, че няма такава заплаха. Ще бъдат обжалвани изказванието за съществуването на нарушаване, интервалът, в който Европейска комисия твърди, че има нарушаване, както и самият размер на санкцията.

По думите му Еврокомисията е можело да наложи санкция, която е до 10% от оборота за визирания интервал. Тоест сумата от 316 милиона евро е била действителна. В този смисъл по-малката глоба е тип триумф.

„ Глобата предстои на заплащане в 90-дневен период от датата на приемане на решението. В случай, че има обжалване може да бъде условно платена или да бъде предоставено финансово поръчителство до окончателното решение на спора”, разясни още Владимир Малинов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР