Наложената на Facebook глоба в размер на $5 млрд., от

...
Наложената на Facebook глоба в размер на $5 млрд., от
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Facebook нарасна с $10 млрд., след глобата от $5 млрд.

Наложената на Фейсбук санкция в размер на $5 милиарда, от Федералната комерсиална комисия (FTC), е една от най-големите вести в последно време. Компанията бе осъдена след поредност от кавги засягащи това по какъв начин компанията обработва персоналните данни на своите консуматори.

Пазарите реагираха позитивно на случилото се и пазарната капитализация на FB се усили стремглаво. Цената на акциите се повиши с 1.81% след оповестяването на новината, което добави $10.4 милиарда към пазарната стойност на компанията.

Глоба в подобен размер цели две неща. От една страна да дисциплинира нарушителите, от друга е явен сигнал какъв брой зле дадена компания е постъпила. В подтекста на Facebook обаче, нещата стоят по различен метод. Пет милиарда не са голяма сума на фона на приходите на корпорацията. Печалбата на компанията за предходната година е $22 милиарда $. Само в последното тримесечие има приходи за $15 милиарда. Много хора считат, че наказването не подхожда на мащаба.
Дори измежду политиците има разочаровани. Сенатор Elizabeth Warren разгласи, че това е капка в морето.
„ Фейсбук направи $5 милиарда облаги единствено за първите три месеца на предходната година. Компанията е прекомерно огромна, с цел да бъде под контрол и това малко наказване го потвърждава. Федералната комерсиална комисия би трябвало да раздели компанията, чисто и просто. Достатъчно значи задоволително. “, написа тя в Twitter.

Важно е да се добави, че с изключение на да наложи парична санкция, FTC ще изисква от компанията да документира всяко решение във връзка с персоналните данни преди да стартира предлагането на нови артикули. Ще би трябвало да надзирава от близо държанието на приложенията от трети лица. Хора от ръководството на Facebook, в това число Марк Зукърбърг, ще би трябвало да удостоверяват, че компанията пази персоналната информация съответно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР