, наложена заради разпространението на коронавируса. Страната има около 5

...
, наложена заради разпространението на коронавируса. Страната има около 5
Коментари Харесай

Франция навлиза в третата COVID блокада

, наложена поради разпространяването на ковид. Страната има към 5 млн. инфектирани и към 100 000 умряли. Това принуди управляващите в страната да наложат строги ограничения, които ще работят най-малко до 2 май. Блокадата идва на фона на Великден, който католици и протестанти честват на 4 април.

Тя бе оповестена

Който желае да се движи повече от 10 км може да го направи с уверение за адресна регистрация . За напредване на разстояние повече от 10 км от вкъщи е нужна препоръка за напредване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Пътуванията сред областите в цялата страна се не разрешават след 5 април, с изключение на по неотложни императивни персонални и професионални аргументи, които се удостоверяват с препоръка, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Въвежда се вечерен час в по-голямата част от страната . Гражданите ще би трябвало да са по домовете си от 19 часа нататък. Властите ще засилят контрола и глобите за нарушение на карантинния режим.

Също по този начин заниманията в учебните заведения, колежите и университетите ще бъдат отдалечени, като се чака връщането към присъственото образование да стане на 3 май.

Несъществените магазини ще затворят за месец.
 Може да се движим във Франция повече от 10 км единствено с уверение
Може да се движим във Франция повече от 10 км единствено с уверение

Българите ще мога да гласоподават

От посолството оповестиха, че българите могат да гласоподават, само че би трябвало да попълнят препоръка за напредване по изключение сред 6 ч и 19 час а, както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската персонална карта. Необходимите документи са оповестени на страницата на посолството ни в Париж -.

Около 6600 служители на реда ще бъдат ситуирани по време на Великденския уикенд в региона на Ил дьо Франс. Те ще бъдат ситуирани в Париж, по-специално, с цел да се съблюдава ограничаването от 10 километра.

Премиерът Жан Кастекс похвали дейностите на органите на реда в този тежък миг за страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР