Налице са все повече индикации за нова вълна в мобилноста –

...
Налице са все повече индикации за нова
вълна в мобилноста –
Коментари Харесай

Дали след SUV-вълната не идва тази на евтините малки градски електрички?

Налице са от ден на ден индикации за нова вълна в мобилноста – тази на дребните, евтини, практични и екологични електроколи. В Европа първи беше Citroen с модела си Ami, а в другия завършек на планетата – в Поднебесната империя, вълната е много по-сериозна.

Wuling Motors, която към този момент даде на света електрическото Mini EV с три порти, подготви нов двуместен модел Nano EV (поздрав за Tatа Nano). Тъй като Wuling е част от алианса SGMW заедно с марката Baojun, модифицираният 2018 Baojun E200 елементарно стана "нанокар ". Сребърната емблема на носа значи, че Nano EV ще си търси път и отвън Китай.

Външно Nano EV се разграничава от E200 с непрекъснатата лента от светлини над фаровете, дизайна на предната ризница и логото. Колата на Wooling е с габарити 2500 × 1526 × 1616 мм, междуосието е 1600 мм, собствената маса - 850 кг.

Строго видяно, това не е автомобил, а леко ATV (като Citroen Ami) с всичко, което предполага това. Четирите цветови схеми не съответстват с палитрата на тялото на Baojun E200.

Интериорът на Nano EV извежда функционалностите на колата нат седем инчов екран. Вдясно от волана има сензорна клавиатура за управление на климатика и отоплението. Седалките са оборудвани с вградени подглавници, а зад облегалките няма багажник.

Nano EV развива мощ от 24 кВт (33 к.с.). Максималната скорост е 100 км / ч, задвижването е на предния мост. Цената е в рамките на 50 000 юана /12 500 лв/.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР