Налице са сериозни пропуски в работата на главния секретар, което

...
Налице са сериозни пропуски в работата на главния секретар, което
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Главният секретар е отговорен за липсата на организация и контрол в МВР

Налице са съществени пропуски в работата на основния секретар, което е съображение за неговото премахване. Това сподели на брифинг след съвещанието на държавното управление министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Надявам се, че президентът на Република България ще схване нашите причини, ще прояви схващане при вземането на крайното решение по отношение на настояването за освобождението на основния секретар, съобщи Тодоров, добави Стоянов.

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в министерството, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на Министерство на вътрешните работи при осъществяването на служебните им отговорности в извънредно къс период, уточни вътрешният министър.

В резултат на несбъднат надзор и съответни дейности от страна на основния секретар за интервала от 2021 година до 31 май 2023 година се следи доста увеличениe на осъществените закононарушения срещу личността, както умишлени, по този начин и предумишлени убийства с особена свирепост – в столицата и в страната, по време на битови кавги или в изискванията на домашно принуждение, заяви Калин Стоянов. Вътрешният министър уточни като образец за пропуските в работата на основния секретар убийството на психолога Иван Владимиров, като подчерта е имало многократни сигнали против причинителя, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Като мотив уточни и неяснотите към гибелта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР