Налице са предпоставки мораториумът върху цените на ток, парно и

...
Налице са предпоставки мораториумът върху цените на ток, парно и
Коментари Харесай

Мораториумът може да падне преди крайния срок, смята Минчев

Налице са предпоставки мораториумът върху цените на ток, парно и вода да падне още преди крайния му период. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред БНР.

По думите му още във вторник (1 февруари) ще бъде обнародван законът, с който членовете на КЕВР се понижават на петима.

" Във вторник ще бъде изработен чоп, с цел да се види кой ще остане, т.е. още във вторник към този момент ще имаме новия състав на КЕВР . След това продължава процедурата по подмяна на хората с изминал мандат от Комисията с нови, определени от Народно събрание членове. Когато тя приключи, те ще влязат на мястото на ръководителя Иван Иванов и на Евгения Харитонова ", изясни Минчев.

Според него с новия състав на КЕВР и със промяната на управлението на " Булгаргаз " може да се чака намаление на цената на газа .
 Росица Кирова недоумява за какво властта желае да смени КЕВР
Росица Кирова недоумява за какво властта желае да смени КЕВР

Парламентарната група към момента няма да внесе избор на съмнение

Председателят на Народното събрание заяви, че скоро в Народното събрание ще бъдат импортирани промени в Закона за противопоставяне на корупцията: " Ще забележим дали ще бъде законодателна самодейност на Министерския съвет или на народни представители. Промените ще бъдат доста съществени. Правната комисия и антикорупционната парламентарна комисия ще имат доста работа по този законопроект ".

По думите му бюджетът ще бъде доста предпочитан за Народно събрание през идващите седмици.

" Най-важните законопроекти изискват повече време за подготовка, преди да влязат за разглеждане в Народно събрание, по тази причина досега не се е стигнало до тях. Такъв е Законопроектът за бюджета за 2022 година. С него Народното събрание ще бъде зает в огромна част от своето време за дълъг интервал.... 31 март е един краен период, който сме си дали, само че сигурно преди този момент ще приемем Бюджет 2022 ", добави Минчев.
 И синдикати, и работодатели със забележки по проектобюджета на Василев
И синдикати, и работодатели със забележки по проектобюджета на Василев

Проектът ще бъде импортиран с минимална заплата 710 лв. и оптимален застрахователен приход от 3400 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР