Налице са данни за манипулиране на процедури за обществени поръчкиВ

...
Налице са данни за манипулиране на процедури за обществени поръчкиВ
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Пътната инфраструктура повече от 10 години е заложник на порочна система, поддържана от АПИ

Налице са данни за манипулиране на процедури за публични поръчки

В Министерския съвет дават брифинг с повече информация по проблема с едностранното преустановяване на всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа от страна на Агенция "Пътна инфраструктура ".

"Държавната политика в региона на пътната инфраструктура повече от 10 години е пленник на една институционализирана и поддържана от АПИ порочна система, при която построяването, поддръжката и главните поправки на пътища се оферират непрозрачно, неточно и неикономично в прорез със Закон за обществените поръчки и публичния интерес ", съобщи Андрей Цеков - зам.-министър на финансите, предава.

Като образец той уточни инхаус поръчките - вследствие на тях през последните години поръчки за над 3.6 млрд лв. са предоставени и след това превъзложени без съществуване на конкуренция поръчки - това са автомагистралите "Хемус ", и "Видин - Ботевград ". Същевременно са налице данни за манипулиране на процедури за публични поръчки

"В изискванията на лимитирана конкуренция се разходва публичен запас, преизпълнен прогнозните стойности на поръчките. Най-пресният образец е възлагането автомагистралата "Русе - Велико Търново ", посочи Цеков.

Причината, посочена от АПИ е "пропуски в документите за присъединяване ", препоръчана от самата организация. Обществените поръчки бяха оповестени през април, за да заместят съществуващите контракти, по които са открити порочни строителни практики и са предмет на инспекция от способените органи.

С решенията си АПИ на процедура слага изпълнителната власт в неспособност да разпореди по транспарантен метод ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, в това число през идния зимен сезон, се споделя още в известието на държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР