Налице е тревожна тенденция за чувствителен спад в постигнатите резултати

...
Налице е тревожна тенденция за чувствителен спад в постигнатите резултати
Коментари Харесай

Милева: Закриването на спецправосъдието доведе до спад в борбата с организираната престъпност

" Налице е тревожна наклонност за сензитивен спад в постигнатите резултати с битката с проведената престъпност. Този спад съгласно нас се дължи на закриването на профилираната прокуратура. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

``За 9-месечен интервал на 2022 година са новообразувани едвам 51 досъдебни производства по това направление ", акцентира още тя.

" За интервала от 2019 до края на 2022 година прокуратурата на Република България регистрира фрапантно нарастване на делата формирани за закононарушения за така наречен каналджийство. През 2019 новообразуваните каузи са 670, през 2021 - 1773, а през 2022 броят на делата 2626. За регистрирания интервал се следи и нарастване на броя на импортираните обвинителни актове ", добави Милева.

``Разкриването на закононарушения е от компетентността на органите на Министерство на вътрешните работи и на службите за сигурност, които при определяне на данни за закононарушение, следва да уведомят прокуратурата``, разясни представителят на основния прокурор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР