Налице е масово посегателство срещу свободата на словото в България

...
Налице е масово посегателство срещу свободата на словото в България
Коментари Харесай

"Демократична България": Има безпрецедентно посегателство над свободата на словото

Налице е всеобщо посягане против свободата на словото в България за да се пречупят дребното свободни медии и публицисти в страната. Това се споделя в позиция на Обединение " Демократична България ", оповестено на уеб страницата му.

Ето и цялостният текст на позицията:

Свидетели сме на невиждано всеобщо посягане върху свободата на словото в България.
Завладените институции и пропагандните проправителствени бухалки са в координирана офанзива, с цел да пречупят и унищожат дребното свободни медии и публицисти в страната.

В ход е напън по целия терен. Под удар попадат публицистите от " Биволъ ", издателят на " Капитал " и " Дневник " и проверяващите публицисти в " Нова телевизия ". Освободен е и Изпълнителният шеф на " Нет Инфо ", направил обществени опитите да бъде налагана цензура върху някои от медиите в медийната група. Възпрепятства се свободното разпространяване на " Прас–прес ". Междувременно, проверяващият публицист Росен Босев е наказан за издание на нелицеприятни обстоятелства.

Провеждани за разчистватване на общественото пространство от съперници на властта, тези срамни дейности се правят в навечерието на локалните избори. Целта е българските жители да бъдат лишени от демократичното си право на осведомен избор и страната да бъде дефинитивно захваната и феодализирана.

Последиците от тези похищения ще бъдат трайни и мощно увреждащи българското общество и българската народна власт. Ако те съумеят, България ще бъде върната десетилетия обратно в развиването си.

" Демократична България " постоянно е упорствала, че свободата на медиите е висша демократична полезност. Без осведомен избор не може да има почтени избори.

Осъждаме остро дейностите, които са ориентирани против свободните медии и публицисти, и настояваме репресията да бъде прекъсната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР