Налице е изземване на инициативата, която се държеше в ръцете

...
Налице е изземване на инициативата, която се държеше в ръцете
Коментари Харесай

Проф. Христова: Борисов няма да разреши служебно правителство да контролира изборите

" Налице е изземване на самодейността, която се държеше в ръцете на президента Румен Радев, за привикване на Велико Народно заседание. Ясно осъзнаване на това, че би трябвало да се случи дълбока смяна. Борисов направи изпреварващ ход, с който даде обръщение, че няма да позволи служебно държавно управление да управлява изборите ". Това разяснява пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

По думите ѝ има тематики в страната, които би трябвало да намерят консенсус и измежду най-големите съперници по идеология партии.

" Велико Народно заседание може да даде нова сила и ново чувство за консенсус. От психическа позиция това е чувство за ново начало ".

Проф. Христова добави: " Хората на улицата са в доста комплицирана обстановка, не могат да се откажат елементарно от идеята си, заявявайки се обществено и изрично. Когато стигнеш до стадия на агресиране, значи, че толкоз надълбоко си се вдълбал в личната позиция, че можеш да допуснеш да чуеш другия. В момента са в дълбочината на личния си капан на мислене ".

По думите ѝ дебатът е комплициран на масата и в това има голям смисъл: " Тактическият и стратегически ход на Бойко Борисов има смисъл в това да тестира способността на тези в Народното събрание да вземат решения с консенсус в името на страната и да тества реакциите на водачите на опозицията, на хората на улицата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР