Налице е драстично разминаване между реалността и представата за широкото

...
Налице е драстично разминаване между реалността и представата за широкото
Коментари Харесай

Блокчейн – много шум и само 1% внедрявания

Налице е фрапантно разминаване сред действителността и визията за необятното разпространяване и потребление на технологията, откри изследване

Повечето ИТ шефове не демонстрират интерес към внедряване на блокчейн в своите компании, твърди изследване на Gartner

Въпреки възходящия звук към блокчейн, тази технология към момента е доста едва търсена от фирмите, сочат резултатите от изследване на Gartner. Само 1% от интервюираните бизнеси са внедрили блокчейн в своите процеси.

Над три четвърти (77%) от ИТ шефовете, взели участие в изследването, не демонстрират интерес към блокчейн. 43% от мениджърите не възнамеряват каквито и да е действия и проучвания в тази област, въпреки че наблюдават за новостите към блокчейн.

Само 1% от всички интервюирани от Gartner компании са внедрили блокчейн в своите бизнес процеси. Едва 8% от 300-те шефове по осведомителни технологии, взели участие в изследването, имат желание да тестват или внедрят технологията в фирмите си.

Резултатите от проучването демонстрират фрапантно разминаване сред действителността и визията за необятното разпространяване и потребление на блокчейн, разяснява Gartner. „ Критично значимо е да се разбере какво съставлява блокчейн и какво може да направи през днешния ден, в подтекста на способността на технологията да трансформира фирмите, промишленостите и обществото на следващия ден “.
още по тематиката
Блокчейн е система за организация на разпределена бази данни. В момента тя се употребява най-много като вместилище на информация за интервенциите с криптовалути (биткоин, етериум и др.) и може да бъде внедрена в банковата активност, защото криптотехнологията редуцира времето за реализиране на огромни покупко-продажби.

Повечето анализаторски компании споделят мнението, че бъдещето на електронната търговия е обвързвано точно с технологията блокчейн. А съгласно прогноза на IBM, в края на настоящото десетилетие към две трети от банковите интервенции в света ще се правят чрез тази технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР