„Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,

...
„Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,
Коментари Харесай

Радев: Наличието на толкова много инвеститори за АЕЦ Белене е положителен знак

„ Наличието на толкоз доста вложители е позитивен знак и демонстрира, че от тази централа има нужда и може да бъде рентабилна, тъй като когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави доста добре сметката. “ Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за декларирания инвеститорски интерес към построяването на АЕЦ „ Белене “, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава акцентира, че няма да избързва с даването на оценки и чака така наречен къс лист на вложителите. Румен Радев прикани държавните институции да проучат доста деликатно самите вложители, техния капацитет и съответните им проекти.

По думите на президента най-големият риск пред АЕЦ „ Белене “ е след декларираните положителни планове да се окаже, че капацитетът на определените вложители е привършен и да се мине на вид страната да би трябвало да се намеси с даването на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и концепцията за самия план – той да бъде без финансовото присъединяване на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР