Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,

...
Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,
Коментари Харесай

От АЕЦ "Белене" има необходимост, смята Румен Радев

Наличието на толкоз доста вложители е позитивен знак и демонстрира, че от тази централа има нужда и може да бъде рентабилна, тъй като когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави доста добре сметката. С тези думи президентът Румен Радев направи първия си коментар по тематиката за АЕЦ " Белене ", откакто преди два дни се разбра, че седем компании, сред които две напълно български, са претенденти за стратегически вложител в атомната централа. Държавният глава взе участие дружно с планински водачи, спасители и доброволци в поход, с който бяха доставени материали за съоръжение на новоизградения подслон до седловината " Кончето " в Пирин.

Радев сподели още, че няма да избързва с даването на оценки за претендентите. Той прикани държавните институции да проучат доста деликатно вложителите, техния капацитет и съответните им проекти.

По думите му най-големият риск пред АЕЦ " Белене " е " капацитетът на определените вложители е привършен и да се мине на вид страната да би трябвало да се намеси с даването на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и концепцията за самия план – той да бъде без финансовото присъединяване на страната ".

Президентът разяснява и освобождението на Данчо Дяков като шеф на Национална работа защита. Той посочи, че Дяков самичък е изискал да напусне поста.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (235)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР