Наличието на тъмен режим вече се превръща в стандарт за

...
Наличието на тъмен режим вече се превръща в стандарт за
Коментари Харесай

Колко по-дълго издържа батерията на смартфона, ако ползваме тъмен режим

Наличието на мрачен режим към този момент се трансформира в стандарт за доста мобилни приложения и е една от атрактивните екстри в новата iOS 13 на Apple.

Освен че е по щадящ за очите, тъмният режим може да ни помогне да зареждаме телефона си по-рядко, защото затъмнените пиксели изискват по-малко сила от светлите.

Това обаче не важи за всеки тип екран.

При OLED екраните резултатите са най-големи, защото тъмните пиксели се изключват изцяло, до момента в който при LED панелите тези пиксели изискват въпреки всичко някаква сила.
 Снимка 443777

Колегите от PhoneBuff неотдавна са провели опит с iPhone XS, който разполага с OLED панел, с цел да открият тъкмо какъв брой батерия можем да спестим, в случай че боравим с телефона в мрачен режим.

За задачата са употребявани два броя iPhone XS - един в ярък и един в мрачен режим, които са били " унизени " по безусловно еднакъв метод в продължение на няколко часа.
 Колко огромна е батерията в iPhone 11 Pro Max
Колко огромна е батерията в iPhone 11 Pro Max

Най-голямата батерия в iPhone досега

Когато батерията на светлия iPhone XS към този момент била на нула, тази на тъмния XS към момента имала 30% от заряда си, което е в действителност впечатляваща разлика.

Ако телефонът ни обаче е с LCD екран, надали тъмният режим ще внесе кой знае каква смяна в живота на батерията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР