Наличието на четири камери вече е норма при смартфоните(снимка: CC0

...
Наличието на четири камери вече е норма при смартфоните(снимка: CC0
Коментари Харесай

Близо 60% от смартфоните имат четири камери


Наличието на четири камери към този момент е норма при смарт телефоните
(снимка: CC0 Public Domain)

На пазара за смарт телефони се следи отчетлива наклонност – производителите към този момент вграждат по четири камери в своите устройства, а водач в това отношение е китайската Xiaomi.

От 2018 година насам смарт телефон производителите оборудват своите модели с. Именно „ многокамерността ” се трансформира в една от главните трендове на пазара.
още по тематиката
Предимството на това решение е, че колкото повече са камерите, толкоз повече сюжети за снимане имат потребителите. В същото време съществуването на четири камери към този момент се наложи като норма даже в смарт телефоните от междинен клас.

Но би трябвало да се има поради, че множеството евтини смарт телефони в действителност са оборудвани с (основна и широкоъгълен сензор), защото другите два датчика най-често са макро-обектив и 2-мегапикселов датчик за дълбочина на сцената, от чието качество може да се желае доста повече.

През третото тримесечие на 2020 година повече от 60% от смарт телефоните на пазара са били оборудвани с. Xiaomi разполага с максимален брой смарт телефони с четири камери, а Realme и Oppo, благосъстоятелност на холдинга BBK, въобще нямат смарт телефони с една камера в асортимента си.

„ Аутсайдер ” на пазара по този индикатор е американската Apple, която няма нито един смарт телефон с четири камери. В същото време компанията от Купертино е „ водач ” в броя на смарт телефоните с една камера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР