Наличието на брада е сред водещите актуални тенденции. Съвременните мъже

...
Наличието на брада е сред водещите актуални тенденции. Съвременните мъже
Коментари Харесай

Защо Брадата Е Полезна За Здравето На Мъжа?

Наличието на брада е измежду водещите настоящи трендове. Съвременните мъже към този момент не просто си пускат лицево окосмяване, само че и поставят старателни грижи за него.

Брадата обаче не е единствено финален вик на модата и прави мъжа по-харесван от някои дами, само че е и потребна за здравето и даже може да помогне за предотвратяване от рак, написа в. “Дейли стар”, базирайки се на интернационалния изследвания.

Скорошно австралийско проучване да вземем за пример откри, че брадясалото мъжко лице е предпазено от сред 90 и 95 % от нездравословните ултравиолетови слънчеви лъчи, които могат да причинят рак на кожата.

Според създателите му от университета на Южен Куинсланд, въпреки да не е толкоз ефикасна, колкото слънцезащитен артикул, брадата въпреки всичко играе основна роля за блокиране на нездравословните лъчи. Проучване демонстрира също, че лицевото окосмяване е от изгода и за мъже, страдащи от астма, защото прахът полепва по него, вместо по дихателните им пътища.

Брадата също така задържа по-големи количества влага, което я прави “съюзник” против “вятърно изгаряне” – слънчево изгаряне, получено при хладно или облачно време. По-рядкото бръснене също така е обвързвано с намален риск от врастване на космите и надлежно от бактериални инфекции.

Експертите припомнят, че макар здравословните изгоди от брадата, неправилното й поддържане крие риск от разпространяване на инфекции.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР