Наличието на безжична връзка у дома вече се счита за

...
Наличието на безжична връзка у дома вече се счита за
Коментари Харесай

Как да подобрим обхвата домашния Wi-Fi и го направим по-бърз

Наличието на безжична връзка вкъщи към този момент се смята за нещо наложително. Изразът " Вкъщи е там, където смарт телефонът се свързва с Wi-Fi автоматизирано " надалеч не е лишен от смисъл. Преди няколко дни писахме за няколко съвета за възстановяване на домашната безжична мрежа. Продължаваме тематиката във втората част на материала.

Как да подобрим сигнала на Wi-Fi вкъщи

Лесният отговор е посредством закупуване меsh система от няколко точки за достъп. Това са два или повече рутери, които работейки дружно усилват обсега на Wi-Fi мрежата спрямо едно такова устройство.

 Как да подобрим обсега домашния Wi-Fi и го създадем по-бърз (част 2)
Те постоянно се продават в комплекти. Можете да ги свържете в към този момент наличния рутер (чрез някой от свободните кабелни портове), замествайки неговата Wi-Fi мрежа. Така едното устройство остава при него, а другото (или другите) може да бъде ситуирано в някоя по-далечна стая или на горния етаж на жилището. Те споделят между тях, създавайки една огромна по обсег Wi-Fi мрежа.

По-скъпите такива комплекти са трибандови, което дава оптималната допустима скорост, само че за множеството консуматори двубандовите решения евентуално ще са изцяло задоволителни.

Как да разтеглим обсега на Wi-Fi в гаража

Продуктите, употребяващи електрическата мрежа в дома последователно биват замествани от mesh решенията, само че постоянно точно те са най-достъпната алтернатива. Те разрешават разширение на обсега на Wi-Fi мрежата, постоянно без загуба на доста продуктивност.

 Как да подобрим обсега домашния Wi-Fi и го създадем по-бърз (част 2)
За задачата просто би трябвало да включите специфичен адаптер в контакта покрай рутера си и да свържете двете устройства с етърнет кабел. Вторият адаптер от комплекта (който би трябвало да е с вграден Wi-Fi модул) би трябвало да бъде включен в контакта в далечната стая (или гаража, стига зареждането му да е непосредствено от къщата), където желаете да осигурите покритие.

В множеството случаи тези устройства основават нова точка за достъп, а не уголемяват към този момент наличната Wi-Fi мрежа, какъвто е казусът с така наречен екстендъри. Цените на вторите е по-ниска, само че първите нормално са по-гъвкави и оферират по-високи скорости.

Заслужават ли си Wi-Fi екстендърите

На пазара има Wi-Fi екстендъри (или рипийтъри), на цени към 30 лева Те улавят наличния Wi-Fi сигнал от рутера и го ретранслират. По този метод обсегът на мрежата се усилва.

Половината от антените в рипийтърите се употребяват за приемане на сигнала, а останалите излъчват усиления подобен. Получавате повече обсег на по-ниска скорост. Последното евентуално няма да ви направи усещане в случай че просто сърфирате из мрежата и четете мейли, само че при по-тежки натоварвания забавянето може да е осезаемо.

 Как да подобрим обсега домашния Wi-Fi и го създадем по-бърз (част 2)
Wi-Fi екстендърите би трябвало да бъдат поставяни на централни местоположения, не прекомерно надалеч от рутера. Ако разположите вашето такова устройство в периферията на главната Wi-Fi мрежа, то новата ще е доста по-бавна.

Трябва да се помни, че тези устройства просто усилват към този момент наличния сигнал. Ако поставите екстендъра на място, където последният към този момент е слаб, то просто ще увеличите обсега на към този момент слабата връзка. Поставете продукта по-близо до рутера и разширеният обсег ще предлага по-добри скорости.

Идеалната локация нормално е по средата на дистанцията сред главната точка за достъп и мястото, където Wi-Fi мрежата ще бъде употребена. Поставете го на високи и на очевидно място (не зад тв приемника или под дивана) и надалеч от евентуални смутители като безжични телефони, Bluetooth устройства и микровълни фурни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР