Наличието му в Windows 10 е единствено от съображения за

...
Наличието му в Windows 10 е единствено от съображения за
Коментари Харесай

Internet Explorer e рисков, предупреди Microsoft

Наличието му в Windows 10 е само от съображения за съгласуемост

Някога най-популярният браузър, през днешния ден Internet Explorer е на доизживяване и даже потреблението му е рисковано (източник: Microsoft)

Макар че браузърът Internet Explorer е на доизживяване, загърбен от Microsoft преди четири години за сметка на Edge , доста консуматори, включително от средите на бизнеса, не престават да употребяват този артикул. Това обаче крие опасности, в случай че съдим по скорошна блог обява на експерт от самата Microsoft.

Браузърът, който Microsoft постанова с операционната система Windows 10, е Edge. Но дружно с него компанията държи интегриран в настоящата си платформа и остарелия Internet Explorer, с цел да обезпечи мечтаната съгласуемост с някои приложения на потребителите.

Крис Джексън, специалист по киберсигурност в подразделението за Windows в Microsoft, разгласява неотдавна публикация със заглавие „ Рисковете от потребление на Internet Explorer като браузър по дифолт ”. Той в действителност приканва потребителите да прекратят потреблението на IE, защото браузърът не е изцяло съчетаем със актуалните уеб стандарти и използването му е обвързвана с опасности.
още по тематиката
Специалистът на Microsoft прецизира, че Internet Explorer е оставен в Windows 10 само от съображения за съгласуемост с някои по-стари уеб приложения, а не да бъде употребен всекидневно от потребителите като браузър по дифолт.

Microsoft се пробва по всякакъв начин да накара бизнес потребителите да обновят остарелите си уеб приложения, които към момента разчитат на Internet Explorer, само че това не е лесна задача. Много ИТ админи избират да не вършат промени в работещите системи и по този начин приложенията не престават да употребяват Internet Explorer.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР