Наличие на бактерията ешерихия коли е установено в проби от

...
Наличие на бактерията ешерихия коли е установено в проби от
Коментари Харесай

Опасни бактерии във водата в Брезнишко

Наличие на бактерията ешерихия коли е открито в проби от чешми в Брезнишко, оповестиха от РЗИ - Перник. Пробите са направени в интервала от 2 до 15 юли.

Две чешми в село Долни Романци, една от които социална, чешма в центъра на село Горни Романци, частна чешма в село Красава са дали отклоняване от нормата. В Красава, с изключение на ешерихия коли, във водата са открити и ентерококи. Микробно число със значими съмнения по отношение на нормалната стойност на индикатора са открити в чешма в частен дом в село Ярославци.

На ВиК-Перник и на кмета на община Брезник са връчени наставления за предприемането на ограничения.

През първата половина на юли е изследвана водата в 10 обитаеми места в област Перник. Взетите проби са 20.

Продължава снабдяването с бутилирана вода на популацията в трънското село Забел, където преди повече от година бе намерено съществуване на натурален уран и нараснала алфа интензивност в питейната вода.

Ешерихия коли съществува във вътрешните органи на животните и хората. Повечето от разновидностите не са нездравословни или в най-лошия случай могат да доведат до къси интервали с диария, най-често когато са налице пътувания до разрастващи се страни.

Някои от вариантите на ешерихия коли обаче биха могли да провокират застрашаващи живота положения, каквито са абдоминалните крампи, диарията, съпроводена от кръв – признаци, които могат да бъдат последвани от съществени увреждания на редица органи.

В множеството случаи заразяването с ешерихия коли е резултат от използването на нечиста храна и вода. По-конкретно – необработеното на висока температура месо и суровите зеленчуци.

Организмът на зрял човек съумява да се оправи със болестта от ешерихия коли най-често в границите на седмица. При децата и при по-възрастните обаче е допустимо затруднение, което може да бъде резултат от отвод на бъбреците. Това положение се назовава HUS – хемолитично-уремичен синдром.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР