Нали знаете, има едни хора, на които, като им подариш

...
Нали знаете, има едни хора, на които, като им подариш
Коментари Харесай

Виагра за нисшия мозък – троленето в интернет

Нали знаете, има едни хора, на които, като им подариш таблет, го употребяват за дъска за рязане, а като им подариш преносим компютър, си подпират бидона със зелето с него?

Та, ето какво става, като им дадеш интернет:



(...)

След малко ще си цитираме Наказателния кодекс, само че преди да стигнем до там, нещо друго:

Интернет тролът е едно относително ново събитие или по-скоро нова дисторция на остаряло събитие. Пропагандатор. Говоря за платения трол. Безплатният трол е събитие, остаряло като света, достоверната тъпотия постоянно надминава изкуствения разсъдък, както беше споделил Тери Пратчет.

Та, платеният трол. Обикновено, това е създание с дребен до никакъв разсъдък и нула гений в каквото и да било. С голям мързел обаче; и два пъти по-голяма лакомия. Сега—как едно такова нещо хем да не си мърда пръста, хем да изкарва пари, в случай, че пощенската кутия е по-умна от него? Ще рамене нелепости за пари, без да се тормози, че се излага ИЛИ ЧЕ ВРЕДИ (а, да – забравих да загатна и тази детайлност от характерността на трола—че има морала на тайландска продажница с хероинова взаимозависимост и хазартни дългове)!

„ Троленето “ е игра на стойности.

Колкото повече, толкоз повече. Понеже естествените хора не се връзват на нелепости, се допуска, че би трябвало да достигнеш до безобразно тъпите. Значи би трябвало да си доста твърдоглав и да залагаш на големи количества „ материали “, мнения, „ отзиви “. Игра на стойности. Бълваш като оглупял и чакаш да захапе все някъде. И рано или късно…

Когато някой се върже, по-вероятно е да стартира да популяризира коментара на трола. Безплатно. Откровено тъпите довършват работата на платено-тъпите.

Но в този момент е моментът да ви подсетя, че съществува Наказателен кодекс. А в Чл. 162 на Наказателния кодекс написа: „ (1) Който посредством слово, щемпел или други средства за всеобща информация, посредством електронни осведомителни системи или по различен метод проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност, се санкционира с отнемане от независимост от една до четири години и с санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв., както и с публично неодобрение.

Тук е ролята на страната, която или ще би трябвало скоро да почне да се намесва, или да си бере плодовете на безхаберието…

Много скоро ще би трябвало да стартира да санкционира, тъй като знаете ли по какъв начин се назовава ненаказаната НЯКОЛКО ПЪТИ опасност? Нарича се толериране, назовава се „ подготовка “. Много близо сме до ръба. Както желаете.

***

До такава степен се е увеличен този бизнес, че към този момент и относително естествени и в действителност естествени хора си задават въпроса: „ Ами в случай че са прави…? “

Което е пагубно.

Разчитайки на тъпи поговорки и лафчета от вида: „ няма пушек без огън “, описват играта на всичко към себе си. Ето ви образец: „ е щерка на Хитлер “, „ взе участие в демонски ритуали и пие кръв от деца “, „ подвигна мерника на българската гроздова ракия “.

И, колкото и нито едно от тези неща да не е правилно, в нечия глава се ражда: „ Хм… абе щом приказват, значи… “ „ А дали…? “

И ето по този начин работи тролът!—„ щом приказват, значи има нещо “. И настроението е готово.

Ако изтриеш обещано „ мнение “ или коментар, скачат с други номер: нарушавате ми конституционното право на свободно изложение.

Което обаче не е правилно, тъй като в Конституцията написа, че „ Чл. 39. (1) Всеки има право да показва мнение[…] “

САМО ЧЕ, незабавно по-късно написа следното:

„ (2) Това право НЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ИЗПОЛЗВА ЗА НАКЪРНЯВАНЕ НА ПРАВАТА И ДОБРОТО ИМЕ НА ДРУГИГО и ЗА ПРИЗОВАВАНЕ към насилствена смяна на конституционно открития ред, КЪМ ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КЪМ РАЗПАЛВАНЕ НА ВРАЖДА ИЛИ КЪМ НАСИЛИЕ НАД ЛИЧНОСТТА “.

Тоест: въпреки всичко нямаш правото да разпространяваш неистини и КЛЕВЕТИ; камо ли да призоваваш към принуждение!

Но множеството хора нямат визия какво написа в Конституцията, нищо, че я загатват по три пъти дневно и се кълнят в нея.

И на това разчита тролът. Или по-скоро шефът му, тъй като на трола, почтено казано, му е през… нали!

***

Още един „ трик “ на трола:

Забележете по какъв начин изписва обидните думи: Е.Б.Е.М / К.У.Р.В.А.Т.А. / О.ТПАДЪК / М.РЪСНА

Точките са, с цел да объркват софтуерния логаритъм, който търси сходни изявления, с цел да могат да бъдат чистени. Софтуерът е теоретичен да разпознава цели думи, а не накъсани от точки и други препинателни знаци.

Явно приказваме за целеустремено и премислено деяние.

Тези мнения са им написани и те единствено ги копират и слагат. И, тъй като това е игра на стойности; колкото повече, толкоз повече—те ги копират и слагат (copy/paste) НАВСЯКЪДЕ. Ама в действителност на всички места. Те са досадниците, които се появяват в новината за някоя разсъблечена хубавица и ****рат „ политически “ или расистки коментар.

Сега, да погледнем безплатните тролове и анонимните смелчаци.

Наскоро четох описа на една жена от Съединени американски щати, която се оплака, че към този момент не може да беседва с майка си, тъй като тя (майката) е потънала в дълбока сектантска параноя, въодушевена от QAnon – сектата, която движи почитателите на Тръмп, която написа, че Хилъри Клинтън е сатанистка, че „ Дълбоката страна “ ръководи CNN…

Старата дама е гледала видео в YouTube, след което (базирано на наличието, което е гледала) логаритъмът на YouTube (защото по този начин работи) ѝ е предложил обвързвано видео с сходно наличие. После още едно. После още едно. Но с напредването на видеата, лека-полека се е променяло и наличието и е ставало все по-хардкор. Докато най-после към този момент е била с гладък до искра мозък, с който има вяра, че Тръмп е Христос, войник на светлината и герой за независимост, а не елементарен шарлатанин, банкрутирал 4
казина.

Мишената на троловете са беззащитно глупавите, тези които нямат инстикт на мозъка за сериозно мислене и подлагане на подозрения. За тях е особено да се водят по страстите си, а не по разсъдъка. Колкото повече ги плашиш, толкоз по-вероятно е да ти симпатизират, тъй като ще им се представяш за Спасител. Както националистическите партии в България плашат беззащитно глупавите с малцинствата, гейовете, бежанците, Меркел и Европейския съюз, до момента в който им крадат личната страна под носа, продават я против комисионна и всякакви тарикати всеобщо я изсичат до корен (о, да! Това е тематика, към която доста скоро ще се върнем в обособен материал).

Много огромна част от тези хора нямат причини за каквото и да било, а най-смешното е, че даже когато от време на време (колкото и рядко да е това) са в действителност ПРАВИ, отново не могат да си защитят тезите, тъй като са беззащитно глупави и не намират думите, с които да го създадат.

Именно по тази причина, тяхната мантра в живота е: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “

Когато детето ги пита за какво нямат нищо за ястие: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “

Когато дамата ги пита къде са парите от заплатата: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “

Когато спорят със съседа дали тревата пред входа е или не е за изхвърляне на боклука и старите гуми на колата: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “

Когато някой им споделя нещо, с което не са съгласни, потвърждава им, че са тъпи като гумени галоши и че всеки човек с позитивна стойност на IQ ще им се смее, отново стигаме до: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “

И надлежно, те заплашват. Те не знаят какво да кажат или да създадат и по този начин: „ À ти обършем два шамара, не искаш ли! “, тъй като са безсилни за каквото и да било друго.





Тази експанзия е словесният еквивалент на Виагра—като не може по естествения метод, ще би трябвало с напомпване.

Това, което ми прави усещане в сходни случаи – било в България, било в Съединени американски щати, е, че когато стигнат до съд тези „ смелчаци “, внезапно стопират да бъдат смели. Довчера са били толкоз мощни, че са обещавали гибел, пердах, какво ли още не. В съда постоянно се стартират безумните оправдания, като даже да вземем за пример: „ Не съм го писал аз, детето (малолетното) го е написало, аз си бях оставил компютъра без контрол “. Не застават зад думите си, няма и диря от смелостта.

Та тези, двата типа тролове, са най-опасното оръжие на актуалния свят, тъй като войната към този момент не е за територия, за мозъците на хората. А те са лесна плячка. Убеди ги в някоя нелепост и са твои. Убеди ги, че норвежците ще им изнасят децата в конски вагони през границата, и ще гласоподават да те вкарат в Народното събрание.

И ето тук е ролята на страната. Защото в скандинавските страни имат образования за децата в учебно заведение за това по какъв начин да разграничават подправените вести, по какъв начин да разграничават троловете, по какъв начин да ги отбягват. Държавата следи и санкционира заканите над публицисти, подправената информация, всичко, което вреди на общественото здраве и на груповия мозък.

Нашата „ страна “ пък се редува—в лицето на този и оня политик/министър/шеф на телевизия/шеф на партия—да демонстрира междинни пръсти. Не, не… имам поради безусловно. Това задава тона на държание – от най-високо равнище надолу. А да не приказваме какъв брой партии са се обкръжили от рояци уеб сайтове за подправени вести, на които даже не можеш да им провериш собствеността и в тях се бълват „ демонски оргии “, „ рептили “, „ чипове във имунизацията “, „ 5G-конспирации “, „ кемтрейлс “, Коронавирус е „ единствено грипче “, а вас „ ви лъжат!!! “.

И мозъчетата – лъснати до искра. А новите „ герои “ – на бял кон.

Та, като си видите след няколко месеца изборните резултати и новите за*ници в депутатските кресла, си спомнете за всички необразовани мнения с огромни букви в интернет. И си спомнете за всякога, когато сте си казвали: „ Хм… абе щом го пишат, значи… “. Спомнете си. И, айде лека вечер, че детето ви чака да му обършете шамарите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР