Нали сте чували най-честото обяснение на разводите – несъответствие в

...
Нали сте чували най-честото обяснение на разводите – несъответствие в
Коментари Харесай

10 фрази, които със сигурност ще ви развалят отношенията с шефа – част I

Нали сте чували най-честото пояснение на разводите – „ противоречие в характерите ”? Е, и за уволненията си има факсимиле – „ Аз желаех да стане по този начин! ” Истината е, че и в двата случая резултатът е в резултат на комплицирани проблеми, които не са зародили за един ден. Ето някои от най-честите и груби неточности, които чиновниците позволяват, когато беседват със своя шеф. Искрено се надяваме, че няма да се припознаете измежду тях, само че даже и да е по този начин, вземете си поука и проверете дали ситуацията ви в службата няма да се промени.

1. „ Имам потребност от покачване на заплатата, тъй като би трябвало да върша главен ремонт. ”

Разбира се, че би трябвало да говорите за покачване, стига желанието ви да е подплатено с положителни резултати и достижения. Само че персоналните ви потребности нямат място в сходен диалог. Вашият началник не е ваш другар, даже да се е случвало да пийнете по едно след работа. Изобщо не го интересуват персоналните ви проблеми или усложнения. Не очаквайте да получите потупване по рамото и добавяне на една нула към годишната ви заплата единствено тъй като сте споделили какъв брой разноски имате.

Вместо това е по-добре да кажете: „ За последните 6 месеца утроих продуктивността си, по тази причина бих желал да получа нарастване на заплатата си. ”

2. „ Може ли през днешния ден да си потегли след обедната отмора? И без това нямам повече работа. ”

Ако работата ви допуска дневен график с задължения, т.е. откакто си извършите дилемите, в действителност няма какво друго да вършиме, бихте могли да си тръгнете по-рано. Перифразирайте обаче молбата си, с цел да не разгневите шефа си и да не си намерения, че не проявявате интерес към работата отвън личните си отговорности. Освен това най-вероятно ще ви даде толкоз спомагателни задължения, че да не можете да си тръгнете и минута по-рано.

Вместо това е по-добре да кажете: „ Може ли да си потегли през днешния ден след обедната отмора? ” Не влизайте в детайлности. Подразбира се, че нямате повече работа и по тази причина питате. Колкото по-малко приказки, толкоз по-малка е вероятността да стъпите изкривено.

3. „ Всичко стана поради Пешо. ”

Умението да поемаме отговорност и да не прехвърляме виновността на различен се счита за качество, което има единствено прочувствено зрелият човек. Не обвинявайте другите за личните си неточности. Дори фактически виновността да е на различен, премълчете. По-печелившата реакция в тази ситуация е да се съгласите с началника си и да говорите с Пешо в неофициална среда. Помислете по какъв начин изглеждаше в класа ви оня съученик, който непрекъснато „ портеше ” другите? Една от най-неприятните черти в характера на човек е оправданието, безконечното опрощение за всичко. Кучето ми изяде домашната работа. Бях болен и по тази причина нямах време да… Няма да откриете топлата вода с оправдания, описът е безконечен. Стремете се да блеснете с друго качество

Вместо това е по-добре да кажете: „ Прав сте, пропуснал съм тази детайлност. Ще бъда по-внимателен отсега нататък. Дали не можем да оправим казуса, като… “

4. „ Тръгвам си. ”

В случай че влезете в спор с някого в службата, не си изпускайте нервите. Ако сте решили да си тръгнете, просто го направете. Не е нужно да тръшнете демонстративно вратата зад тила си. След няколко сходни прояви, никой няма да ви взима насериозно. Не съществуват незаменими хора, нали помните?

Вместо това е по-добре да кажете: „ Изглежда сме на друго мнение по този въпрос. ”

5. „ Винаги сме го правили по този метод. ”

Независимо дали става въпрос за предходния ви началник, или за личните ви решения, не го казвайте. Ако помислите, ще се съгласите, че звучи малко като „ Бившата ми беше по-добра в… ” или „ Мама го подготвя по-вкусно! ”. Никой не обича да бъде сравняван. Още повече че сравненията нормално са подбудени от мързел или липса на предпочитание навиците да се трансформират.

Вместо това е по-добре да кажете: „ Предложението е малко извънредно. Възможно е да докара до известни усложнения. ”

Автор: Цветелина Велчева по материали от Brightside

Очаквайте продължението по-късно денем.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР