Нали ме питахте вчера (19 септември)? Аз просто чакам ден,

...
Нали ме питахте вчера (19 септември)? Аз просто чакам ден,
Коментари Харесай

Борисов: Чакам ден, в който президентът да не повтаря казаното от Корнелия Нинова

Нали ме питахте през вчерашния ден (19 септември)? Аз просто очаквам ден, в който президентът не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Има една ясно изразена позиция на България – в Европейския парламент, от евродепутатите на ГЕРБ и на " Обединени патриоти " - против наказания и задействане на член 7 в Договора на Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Европейския съвет, което се организира в Залцбург, съобщи Actualno.com.

Според Борисов в тази ситуация се посочило раздвоението на Корнелия Нинова, която на думи подкрепяла Орбан, само че другояче евродепутатите на Българска социалистическа партия дали своят вот " за изхвърлянето на Унгария " (бел. ред. - " за " гласоподаваха единствено петима от седемнадесетте български представители – Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михалова от Движение за права и свободи, Сергей Станишев от Българска социалистическа партия и Светослав Малинов от ДСБ). Къде е двойната политика, иронично попита Борисов. И добави, че не се сърдел на президента и госпожа Нинова, която стигнала до " зам.-министър ", а президентът бил и де факто длъжностен министър председател, по тази причина можело да не схващат какво значи оперативно съвещание на Министерския съвет.

Разработваме тактика – в случай че един ден, в миналото, се стигне до тази глоба (бел. ред. - лишаване на право на глас по член 7), какво да вършим. Иначе щеше ли да ме целува тук Виктор Орбан, продължи в типичния си остроумен звук Борисов що е то оперативно съвещание. Премиерът посочи: " Ако в миналото, когато се задейства сходно процедура, ние като държавно управление ще застанем на страната на Виктор Орбан. И прибавих, че той също би трябвало да направи крачка обратно - с университета (бел. ред. - на Джордж Сорос) и с някои от зелените организации Да, по смисъл на правилника няма правна стойност, само че има морална стойност ".

Няма такава точка в Европейския съвет – за Унгария, не се приказва даже в коридорите. Ние в България очевидно се вълнуваме повече за Унгария, без да има тематика за Унгария, а тук приказваме за Brexit. Това е доста значима тематика, там живеят българи и желая да ги защитим. Днес с сътрудника Ципрас обсъждаме по какъв начин при пожари и естествени бедствия да си оказваме помощ бързо и дейно, добави Борисов. Той не пропусна да каже и по какъв начин английският министър председател Тереза Мей говорила за случая " Скрипал ", което също видя като по-важна тематика от тематиката за Унгария.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР