Нали ме питахте вчера (19 септември)? Аз просто чакам ден,

...
Нали ме питахте вчера (19 септември)? Аз просто чакам ден,
Коментари Харесай

От Залцбург Борисов почна да изнася уроци на Нинова и Радев по правилника на МС

Нали ме питахте през вчерашния ден (19 септември)? Аз просто очаквам ден, в който президентът не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Има една ясно изразена позиция на България – в Европейския парламент, от евродепутатите на ГЕРБ и на " Обединени патриоти " - против наказания и задействане на член 7 в Договора на Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Европейския съвет, което се организира в Залцбург.
Според Борисов в тази ситуация се посочило раздвоението на Корнелия Нинова, която на думи подкрепяла Орбан, само че другояче евродепутатите на Българска социалистическа партия дали своят вот " за изхвърлянето на Унгария " (бел. ред. - " за " гласоподаваха единствено петима от седемнадесетте български представители – Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михалова от Движение за права и свободи, Сергей Станишев от Българска социалистическа партия и Светослав Малинов от ДСБ). Къде е двойната политика, иронично попита Борисов. И добави, че не се сърдел на президента и госпожа Нинова, която стигнала до " зам.-министър ", а президентът бил и де факто длъжностен министър председател, по тази причина можело да не схващат какво значи оперативно съвещание на Министерския съвет.
Разработваме тактика – в случай че един ден, в миналото, се стигне до тази глоба (бел. ред. - лишаване на право на глас по член 7), какво да вършим. Иначе щеше ли да ме целува тук Виктор Орбан, продължи в типичния си остроумен звук Борисов що е то оперативно съвещание. Премиерът посочи: " Ако в миналото, когатос е задейства сходно процедура, ние като държавно управление ще застанем на страната на Виктор Орбан. И прибавих, че той също би трябвало да направи крачка обратно - с университета (бел. ред. - на Джордж Сорос) и с някои от зелените организации Да, по смисъл на правилника няма правна стойност, само че има морална стойност ".
Няма такава точка в Европейския съвет – за Унгария, не се приказва даже в коридорите. Ние в България очевидно се вълнуваме повече за Унгария, без да има тематика за Унгария, а тук приказваме за Brexit. Това е доста значима тематика, там живеят българи и желая да ги защитим. Днес с сътрудника Ципрас обсъждаме по какъв начин при пожари и естествени бедствия да си оказваме помощ бързо и дейно, добави Борисов. Той не пропусна да каже и по какъв начин английският министър председател Тереза Мей говорила за случая " Скрипал ", което също видя като по-важна тематика от тематиката за Унгария.
Институционална война
В президентството още стои човек, който направи хитлеристки привет. Аз за такова нещо избавям - по този начин Борисов напомни случая с Пламен Узунов, който е секретар на Румен Радев по антикорупционни въпроси. Той се беше направил на Хитлер.
Всеки ден сме подлагани на рецензия - не чухме нищо повече за " Ролс Ройсите " на Българска социалистическа партия, сподели още Борисов, още веднъж правейки отпратка - към групата на Митьо Очите и общинския консултант на Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев. Само се демонстрира пръстче и се търси метод президентът по какъв начин да ни нападна, съобщи водачът на ГЕРБ. Той не пропсуна да каже, по какъв начин като се появяла подправена или кафява вест, медиите в България я ретранслирали и почвали да я повтарят и политиците.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР