Накуп на другите си проблеми, руското правителство е изправено и

...
Накуп на другите си проблеми, руското правителство е изправено и
Коментари Харесай

Руските данни останаха без дигитално пространство

Накуп на другите си проблеми, съветското държавно управление е изправено и пред рецесия за цифрово пространство, откакто огромните западни компании за " облачни " услуги напуснаха страната.

Според локалния в. " Комерсант ", Сбербанк, MTS, Oxygen, Ростелеком, Атом-Дата, Крок и Яндекс имат към 2 месеца, в които да намерят къде да съхраняват данните на активността си, преди да им свърши изцяло наличното пространство.

Мобилният оператор " МегаФон " дава обещание да усили 5 пъти цифровите си хранилища, само че те са единствени и това няма да е задоволително.

Според съветски източници, сега държавното управление на Путин обмисля разновидности - като да вземем за пример да конфискува сървърите на всички съветски и западни бизнеси, напуснали страната, които се намират на нейна територия. Това ще сътвори още повече напрежение сред съветския бизнес и властта. Пък и по всяка възможност единствено ще отсрочи проблемите, а няма да ги реши.

До преди няколко месеца Русия настояваше всички обществени мрежи да реалокират сървърите си с данни на съветски консуматори на съветска територия. Сега обаче Фейсбук, Instagram и Twitter са неразрешени от Роскомнадзор, тъй че този проблем към този момент не е налице.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР