Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво

...
Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво
Коментари Харесай

Политолог: Изборите през юни ще избистрят картината

Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво вмешателство по изискване в политческия развой в страната, май ще бъде предназначен и ще му бъдат изтърсени тези горещи картофи в скута, с цел да се произнесе по отношение на характера на Конституцията и в частност измененията, преструктурирали конструирането на служебни кабинети, и оттова да разсече Гордиевия възел – кой, за какво, по какъв начин и къде ще бъде отговорен и по какъв брой. Това разяснява пред БНР политологът Любомир Стефанов по отношение на комплицираната политическа обстановка в страната. На него това му се струва за следващ път бягство от отговорност. 

Според него предлагането за чуване на министрите в Народното събрание е екзотично и то би изкривило в допълнение акцията. Би било доста здравословно депутатите да си дадат отпуск, с цел да си създадат акцията, изрече мнението си политологът в изявление за предаването „ Преди всички “.

„ Не е назначило Народното събрание този кабинет, с цел да му взима оставката. Ако някой ще смъква министър-председателя, това е президентът – Конституцията е експлицитна “, разяснява той.

Запитан дали президентът ще подпише указите за желаните смени в служебния кабинет, Стефанов отговори, че това зависи от диалога сред служебния министър председател Главчев и президента Радев. По думите му всичко се свежда до здравия разсъдък. Ако причините са ясни, би следвало да бъдат почетени, счита той.

Според него обаче ако има нещо всъщност, което тормози господин Главчев, то той би трябвало да го каже на необятната общност.

Успехът има доста татковци, подсети още политологът и акцентира, че отговорността за служебния кабинет е на политическото посланичество. Политическата отговорност е в ръцете на политиците, безапелационен бе той. Според него обаче партиен длъжностен кабинет не би трябвало да се позволява.

„ Не виждам цивилизован метод към акция, която сякаш би трябвало да е пречистваща. Отново ще се вдигне един градус, ще се разхвърчи „ политическа перушина “ и отговорността ще се размие. Гражданите изобщо не се заблуждават от тази политическа какафония, доста добре им е ясно на тях, те ще глобяват на 9 юни “.

Изборите през юни ще избистрят картината, предвижда Любомир Стефанов. Според него жителите не са подготвени още веднъж да се „ забавляват с лукса още веднъж и още веднъж да вървим през 6 месеца на избори “. Той е безапелационен, че с публиката би трябвало да се създаде логичен политически диалог, а не „ просташки “.

По думите му вероятно ще има нов вид коалиция след изборите. Партиите ще получат резултати в резултат на смислени разкази и послания, означи той.

„ Тези политици, които усетят възходящия яд измежду жителите и съумеят да го потушат и насочат в градивна посока, ще бъдат печеливши. Другите, които ще си играят още веднъж с страсти, точат остриета, които не би трябвало да се минават, и да чертаят линии в пясъка, които които не би трябвало да се пресичат, ще бъдат глобени. Разговорът „ с този не, с оня не “ няма да мине повторно. Политиците би трябвало да създадат политически роман, който да докара до политически ограничения, а това е вдишване на отговорност “, заключи политологът.

Според него държавата има потребност от инерция и здравословна отмора от политически упоритости.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР