"Накратко от начало разследването започна в насока – лицето, за

...
"Накратко от начало разследването започна в насока – лицето, за
Коментари Харесай

Прокурор Гешев с горещо разкритие за фирмата, в която работи хакерът Кристиян

"Накратко от начало следствието стартира в тенденция – лицето, за което знаете. В момента за нас е ясно, че този обвинен е просто оръдие и маша. Разследването и главната версия, по която се работи, че компанията, в която той работи се занимава с нещо като киберрекет ", сподели още той.

"С удряне на компании, търговски сдружения, държавни организация за нарушение на тяхната компютърна осведомително сигурност и надлежно по-късно да бъдат привлечени като клиенти. Дали цялата компания, или елементи от нея, или обособени нейни ръководители, това е водещата версия, по която се работи сега ", уточни Гешев.

"За мен последните години се постанова терминът кибертероризъм. Едно от определенията за него е, когато с компютърни стратегии, осведомителни системи хакваш или удряш опр еделени бази данни, с цел да постигнеш избрани политически цели, да въздействаш върху обществото душевен или върху настройките му. Това също е обект и една от версиите на работа ", сподели Гешев и уточни, че това е доста евентуална активност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР