Накратко - клановете влагат престъпно придобитите приходи във фирми и

...
Накратко - клановете влагат престъпно придобитите приходи във фирми и
Коментари Харесай

От Берлин до Бейрут - как клановете перат парите си

Накратко - клановете влагат незаконно добитите доходи във компании и недвижими парцели, след което вършат с тях бизнес и облаги на легалния пазар, осведоми немската обществено-правна телевизия ARD. При това не става дума за обособени членове на фамилии, а за добре проведени и настоящи в интернационален мащаб групи, които се опират на необятните роднински връзки. Неслучайно за следователите това са " незаконни стопански компании ".

Петра Лайстер, основна прокурорка по проблемите на проведената престъпност в Берлин, споделя това мнение. От средата на 90-те години тя води следствия против членове на все едни и същи огромни семейства. " Създава се един тип обща фамилна благосъстоятелност. Всеки оказва помощ на всекиго и взе участие във всичко. Всеки, който е член на фамилията, има дял в облагите, в това число тези, които не вземат участие директно в закононарушението ", разяснява Лайстер. Тя разказва модела, по който работи един от огромните берлински кланове.

След сензационния грабеж на банка през 2014-а година прокурорката се пробва да обясни какво е станало с плячката от близо 10 милиона евро. На базата на направените разкрития прокуратурата конфискува през 2018-а 77 недвижими парцела на фамилията с обвиняванията, че членовете на клана са " изпрали " заграбеното и са го вложили в тях. Засега обаче не е потвърдено, че парите за парцелите фактически са от обира - занапред следва съдилищата да се произнесат. А основанието за конфискацията е законова смяна, позволяваща на управляващите да изземат парцели, при които не е ясно от кое място са пристигнали парите за закупуването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР