Наказателното дело срещу лидера на Възраждане“ Костадин Костадинов, което дълго

...
Наказателното дело срещу лидера на Възраждане“ Костадин Костадинов, което дълго
Коментари Харесай

Подарък за вота: Костадин Костадинов става подсъдим, „Възраждане“ вдига резултата

Наказателното дело против водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, което дълго заставам на трупчета поради непоискания му от прокуратурата депутатски имунитет, би трябвало да тръгне в понеделник като подарък за вота, който да окуражи неговите почитатели и по този начин да скочи резултатът за партията на Копейкин. Процесът беше обновен от Софийския областен съд и плануван за 25 септември, откакто от Народното събрание са удостоверили пред съда, че Костадинов е без имунитет по съответното наказателно произвеждане.

В края на март 2020 година прокуратурата заяви, че е привлякла Костадинов към наказателна отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените ограничения против коронавирус пандемията са „ агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите “. „ Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ с думите: „ Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено “, разгласи прокуратурата.

Досега по делото са извършени 4 съвещания, а процесът е спиран 2 пъти поради имунитета на Костадинов.

Държавното обвиняване обаче не дава тип да държи да води това дело, защото нито в границите на 47-ото Народно заседание, нито в идващото, нито в настоящето 49-о изиска имунитета му.

Реклама

И ДРУГИ ДВАМА

Други двама депутати от „ Възраждане “ – Ангел Георгиев и Веселин Вешев, също са подсъдими в Софийския областен съд. Делото им за безчинство беше размразено от Софийския областен съд, откакто основният прокурор тогава Иван Гешев изиска имунитетите им и те се отхвърлиха от тях непринудено. През юли процесът против тях беше отсрочен за ноември.

Двамата бяха дадени на съд през 2021 година, само че делото против тях забуксува поради депутатски имунитети.

Георгиев и Вешев бяха арестувани по време на митинг за оставката на държавното управление пред районното министерство на 27 януари 2020 година и по-късно упрекнати в причиняване на лека телесна щета на служители на реда, опозиция против орган на властта и безчинство. Двамата настояват, чете са били бити от служители на реда, които даже използвали електрошок против единия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР