Наказателното дело от административен характер срещу ексдепутата Димитър Байрактаров за

...
Наказателното дело от административен характер срещу ексдепутата Димитър Байрактаров за
Коментари Харесай

Стана ясно как ексдепутатът Димитър Байрактаров се измъкнал от присъда за побой на жена

Наказателното дело от административен темперамент против ексдепутата Димитър Байрактаров за нападението против бизнесдамата Мария Инджова тръгна с провал в Бургаския областен съд през днешния ден. Формалният мотив стана късият период от връчването на призовката на Байрактаров до самото съвещание – три дни, при нужни седем. Заради това и арбитър Николай Гемеджиев насрочи нова дата за идващото съвещание – 19 юли, осведоми " Флагман ". Казусът е от 2011 година, когато съгласно държавното обвиняване Байрактаров е нанесъл лека телесна щета на Мария Инджова по време на съвещание на „ Алианс на туризма в югоизточния регион”.

Това в действителност е второ разглеждане на делото на равнище РС-Бургас. Оказа се, че процесът е тръгнал в края на 2012 година и дълго време се е влачил в правосъдната си фаза, главно поради претенции на отбраната на Байрактаров.

Проверка на Флагман в архива на съда откри, че в края на 2014 година правосъдният развой на първа инстанция на практика е бил завършил - изслушани са пледоариите, изяснена е била напълно фактическата конюнктура, даже съдията-докладчик е написал и присъдата си. Тогава той е освободил острието на СКАТ тв Димитър Байрактаров от наказателна отговорност и му е наложил административна глоба от 1000 лв.. Ден преди да изтече 15-дневният период за оповестяване на присъдата Байрактаров е внесъл в деловодството на районен съд Бургас документ, че към този момент има депутатски имунитет си като преди малко определен депутат, поради което присъдата не е оповестена, а делото е замразено.

Днес делото трябваше да започва още веднъж - при нов правосъден състав и при различен прокурор - Мариана Калудова, някогашен проверяващ служител на реда към ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Това обаче не стана заради отсъствието на подсъдимия.

Междувременно излиза наяве, че някогашният народен представител и сегашен публицист от телевизия „ Евроком” по през целия ден е в коридорите на Народното събрание. Той е намерил и време да се обади в канцеларията на Съдебната палата в Бургас, ползвайки задоволително известното в обществото име на настоящ публицист от бургаска медия. Първоначално е задавал въпроси, свързани с хода на правосъдния развой, само че очевидно отговорите не са му допаднали - изтървал нервите си и почнал да крещи на служителката, търсейки й сметка за това, че давала гласност на делото - по този начин се саморазобличил. Обидите и заканите на някогашния депутат са чути по спикерфон от няколко души в съда, които са били в същото помещение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР