Наказателно дело за присвояване е било заведено срещу бившия директор

...
Наказателно дело за присвояване е било заведено срещу бившия директор
Коментари Харесай

Докато Кулябин поставя с Малкович, баща му е арестуван в Русия

Наказателно дело за заграбване е било заведено против някогашния шеф на новосибирския спектакъл „ Червеният факел “ Александър Кулябин, заяви рускоезичният уебсайт на " Свободна Европа "  svoboda.org. Неговият наследник Тимофей Кулябин беше основен режисьор в същия спектакъл до пролетта на 2022 година, когато напусна Русия поради противоречие с политиката на Москва и антивоенната си позиция във връзка с нашествието в Украйна.

По данни на регионалната прокуратура наказателното дело е било повдигнато с присъединяване на районните ръководства на Федералната работа за сигурност и Министерството на вътрешните работи на Русия за „ заграбване на парични средства в изключително огромни размери “. Наказанието по този член планува до 10 години отнемане от независимост.  

„ В жилището на обвинения са осъществени обиски, той е арестуван, сега се взема решение въпросът за избора на мярка за неотклонение във връзка с него “, оповестяват от ведомството. Щетите от дейностите на Кулябин се правят оценка на 1 800 000 рубли (под 24 000 евро).

Както и „ Сега “ заяви, на 23 декември 2022 година Александър Кулябин беше уволнен от директорския пост на спектакъл „ Червеният факел “, който бе ръководен от него в продължение на 23 години. Това се случи, след като неговият наследник в заточение – режисьорът Тимофей Кулябин, даде изявление на чикагско радио, по време на което се изрече отрицателно за започнатата от Русия война в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР