Наказателният съд в Скопие отхвърли жалбата на ръководителя на Специалната

...
Наказателният съд в Скопие отхвърли жалбата на ръководителя на Специалната
Коментари Харесай

Шефката на Спецпрокуратурата в Македония остава за месец в ареста

Наказателният съд в Скопие отхвърли жалбата на ръководителя на Специалната прокуратура в Република Северна Македония Катица Янева против нейното задържане. Тя ще остане в ареста 30 дни.
Преди два дни Янева беше арестувана по искане на държавното обвиняване по отношение на акция против проведената престъпност и битка против корупцията, съобщи БГНЕС.

Тримата съдии от Наказателния съд са били единомислещи против жалбата на шефката на спецпрокуратурата. Ако нейната виновност бъде потвърдена тя може да получи минимум три години затвор. В момента тя се намира в ареста на пандиза в " Шутка ".

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски заяви, че има задоволително данни, че Катица Янева е злоупотребила с власт при аферата " Рекет " за облагодетелстване. Обвинител номер 1 на югозападната ни съседка добави, че тя е влияела върху освобождението и връщането на паспорта на обвинен, а по-късно е предложила смекчаващи условия на обвинения по делото „ Империя “ и превръщането му в очевидец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР