Наказателният съд в Скопие остави в ареста Катица Янева -

...
Наказателният съд в Скопие остави в ареста Катица Янева -
Коментари Харесай

Трима съдии решиха: Янева остава в ареста

Наказателният съд в Скопие остави в ареста Катица Янева - някогашният началник на Специалната прокуратура в Република Северна Македония. Тримата съдии от Наказателния съд са били единомислещи против жалбата й. Така тя ще остане в ареста през идващите 30 дни.
Преди два дни Янева беше арестувана по искане на Прокуратурата, която й повдигна обвиняване по аферата " Рекет ". Ако нейната виновност бъде потвърдена тя може да получи минимум три години затвор. В момента Янева се намира в ареста на пандиза в " Шутка ".
Вчера някогашният специфичен прокурор на Северна Македония участва на погребението на майка си, която умря в деня на ареста на Янева.
Бившият магистрат е упрекната в корист с власт при аферата " Рекет " за облагодетелстване. Главният прокурор на страната Йовевски заяви, че Катица Янева е влияела върху освобождението и връщането на паспорта на обвинен, а по-късно е предложила смекчаващи условия на обвинения по делото „ Империя “ и превръщането му в очевидец.
Скандалът избухна с голяма мощ в Северна Македония и даже се заприказва за рухване на държавното управление на Зоран Заев.
Става дума за Йордан /Орце/ Камчев, който беше препоръчан и за почетен консул на страната ни предходната година. Той беше измежду най-приближените на клана на Никола Груевски – Сашо Миялков, които в продължение на 10 години управляваха Македония контролирайки всеки един аспект от живота в страната, написа БГНЕС. Наред с многото си бизнеси Орце, както е прочут Камчев, контролираше медии, провеждащи дейна антибългарска акция в сгода на Груевски, който избяга в багажника на автомобил и сега се укрива в Унгария. Вижте повече за това кой е Камчев тук?
Камчев дружно с някогашния министър председател Груевски и някогашния шеф на службата за сигурност Миялков с изключение на за пране на пари, са разследвани още за корист с власт и проведена незаконна група. Олигархът също по този начин е разследван за нелегално финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро. Камчев и някогашният началник на службите бяха задържани от македонските управляващи през ноември 2018 година и пуснати под домакински арест малко преди нова година.
Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че " всички, които са нарушили закона или са направили закононарушение, би трябвало да понесят отговорност, без значение от тяхното състояние ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР