Наказателният съд в Скопие обяви за виновни трима души и

...
Наказателният съд в Скопие обяви за виновни трима души и
Коментари Харесай

Още три присъди по случая „Двойник” в Северна Македония

Наказателният съд в Скопие разгласи за отговорни трима души и разгласи присъдите във връзка със за издаване на подправени документи за идентичност.
Единият от обвинените – Фарук Буки, получи присъда от три години отнемане от независимост, а Весна Колевска и Бранислава Владичевска са с едногодишни условни присъди.
От упрекнатите, които до момента са признали виновността си, шестима получиха присъди от една година и седем месеца до две години и седем месеца, а на различен обвинен бе произнесена условна присъда.
По случая „ Двойник ” са упрекнати 11 индивида, от които 10 са чиновници на Министерство на вътрешните работи, а 11-ият е бил медиатор. Седем души се признаха за отговорни.
Те са упрекнати, че през интервала от 2017 до 2020 година са издадени 215 незаконни паспорта.
БГНЕС напомня, че на 6 април бе извършена огромна полицейска интервенция „ Двойник ”, при която бяха задържани девет служители на реда - част от мрежа за подправяне на паспорти и персонални документи.
Операцията бе извършена в съгласуваност с проверяващия офис на посолството на Съединени американски щати и Интерпол.
Вътрешният министър разгласи, че е разрушена престъпна група, част от която са били и полицейски чиновници. Те са издавали на задгранични жители македонски задгранични паспорти с непозната еднаквост и по тази скица са били издадени 215 паспорта.
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ упрекна македонския министър председател Зоран Заев и министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски, че са дали опция на балкански наркобарони да получат македонски паспорти и документи за идентичност.
Сред сдобилите се с „ нова ” македонска еднаквост, е и Седат Пекер, считан за един от ръководителите на турската мафия. В Скопие на Пекер му е публикуван македонски паспорт на името на Джадин Амедовски, с който той е можел да се придвижва гладко в разнообразни страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР