Наказателна глоба в размер на 500 лева предвижда проектът на

...
Наказателна глоба в размер на 500 лева предвижда проектът на
Коментари Харесай

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

Наказателна санкция в размер на 500 лв. планува планът на Закон за пътните транспортни средства, оповестен за публично разискване. Това оповестиха в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV радио Богдан Милчев - ръководител на Института за пътна сигурност, и секретарят на фондация „ Безопасни улици от Валя” Михаил Попов.
Друга концепция е да се вкарат по-строги ограничения против сервизите фантоми – или до 5000 лв. санкция. Освен това се планува да се забрани регистрацията на коли с десен волан.
По думите на Богдан Милчев няма задоволително данни, които да потвърждават, че тази мярка ще докара до понижаване на ПТП, тъй като няма статистика какъв брой произшествия са се случили с присъединяване на коли с десен волан.
Михаил Попов изрази безпокойство, че сходна възбрана ще удари доста българи, които избират сходни возила поради по-ниската цена.
Проектът планува още първата регистрация на коли да се прави не от КАТ, а от частни компании, които би трябвало да разкрият специфични пунктове за идентификация и инспекция на техническата редовност.
Според Богдан Милчев това няма да докара до по-малки опашки на пунктовете и да улесни водачите. Михаил Попов изясни, че европейска процедура е регистрацията да се прави от локалните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР