Наказателен процес за укриване и неплащане на данъци в особено

...
Наказателен процес за укриване и неплащане на данъци в особено
Коментари Харесай

Мъж се направи на тарикат и скри 32 бона, но го закъса жестоко

Наказателен развой за укриване и неплащане на налози в изключително огромни размери - 32 552 лв. стартира в Окръжния съд в Добрич, оповестиха от пресцентъра на институцията.

На подсъдимата пейка е представляващ компания със седалище и адрес на ръководство в Добрич, който съгласно обвинителния акт е удостоверил лъжа в справки-декларации по Закона за Данъка върху добавената стойност, употребявал е документи с погрешно наличие при водене на счетоводството и пред данъчната работа.

Подсъдимият е приспаднал и неследващ се данъчен заем.В първото разпоредително съвещание по делото като цивилен просител, представляващ страната, е конституиран министърът на финансите посредством процесуален представител. Съдът позволи за взаимно разглеждане в процеса предявеният цивилен иск от 32 552 лв. дружно със законната рента за веселба.

Подсъдимият е изискал процесът да премине по реда на съкратеното правосъдно разследване и да възвърне вредите, породени от действието му.

Съдът е приел, че би трябвало да отсрочи делото за оптимално допустимия от закона период като даде опция на подсъдимия да изплати дължимата сума, което пази неговите права и е в полза на страната и обществото.

Следващото съвещание е планувано за 20 февруари 2020 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР