Наказанията за престъпления от омраза да бъдат увеличени, предвижда проектопромяна

...
Наказанията за престъпления от омраза да бъдат увеличени, предвижда проектопромяна
Коментари Харесай

Искат по-високи наказания за престъпления от омраза

Наказанията за закононарушения от ненавист да бъдат увеличени, планува проектопромяна в Наказателния кодекс, импортирана в Народното събрание. Това разгласи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е народен координатор за битката с антисемитизма.

От 3 на 5 години да се усили наказването за закононарушения от ненавист е предлагането за промени в Наказателния кодекс, заяви заместител - министър Георг Георгиев:

" Това е доста значима стъпка, защото сега, в случай че си с чисто правосъдно минало и извършиш сходно закононарушение, би могло да се измъкнеш единствено с административна глоба ".

Сред най-честите прояви на антисемитизъм са продажба на присъщи за идеологията сувенири.

Той напомни, че още през май 2018 година в Брюксел е проведена първата среща на националните координатори за битка с антисемитизма на страните членки в Европейски Съюз, а през ноември е имало и среща в Мюнхен на националните координатори и на специфичните представители за битка с антисемитизма на страни освен от Европа, само че и от целия свят, на която България е била показана от своя делегация.

Усилията на страната ни се признават в международен мащаб. Това, което ние създадохме за малко повече от две години, получава международно самопризнание - посредством признанието на интернационалните представители на ОССЕ, на Бюрото по човешките права, на Организация на обединените нации, разяснява Георгиев. Опитът и положителните практики, които биха могли да бъдат взаимствани от нас, са доста, добави той.

Ангажираността, която държавното управление има на най-високо равнище, и в лицето на премиера, и на всички способени ведомства, показва нашата непреклонност страната ни да се трансформира в място, освободено напълно от език на омразата и прояви на антисемитизъм, уточни още заместник-министърът на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР