Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас

...
Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас
Коментари Харесай

Дисциплиниращи наказания за грешката в класирането след 7 клас

Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас не би трябвало да бъдат несъразмерни , а по-скоро дисциплиниращи и възпиращи последващи неточности. Това мнение изрече просветителният министър Красимир Вълчев пред публицисти след присъединяване си в комисия.

До този миг инспекцията е посочила, че грешката, при която в четири учебни заведения в София възпитаници са били класирани погрешно , се дължи на човешки фактор . Грешката е единствено в София и не се дължи на софтуерен проблем , по тази причина и с компанията, която поддържа системата, няма учредения да се приключи контракта, изясни Вълчев. Той акцентира, че нито един възпитаник не е ощетен, макар че от 117 учебни заведения 89 са със характерно балообразуване

 МОН смъкна първото класиране на седмокласниците Обновена
МОН смъкна първото класиране на седмокласниците

Има " бъг " в системата

Красимир Вълчев изясни, че две са изпитните комисии и ще има оферти за санкции . А в следствие ще се мисли и за спомагателен надзор в самата система, рационализиране на софтуера, защото е трябвало да бъде помислено, че това е сензитивен бранш. Макар и да не са директно ощетени децата, зародило е напрежение измежду родителите.

Утре ще бъдат подготвени окончателните резултати от инспекцията, по тази причина и министърът не се нае да планува точните санкции.

На въпрос ще има ли поета отговорност за сбърканите задания , Вълчев изясни, че към този момент има оферти за санкции на специалистите по български език и математика, както и на шеф на дирекция.

 Седмокласниците с по-високи резултати по математика
Седмокласниците с по-високи резултати по математика

За сметка на българския език
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР