Наказаният китайски плувец Сун Ян е подал обжалване в Швейцарски

...
Наказаният китайски плувец Сун Ян е подал обжалване в Швейцарски
Коментари Харесай

Сун обжалва осемгодишната си забрана пред Швейцарски федерален съд

Наказаният китайски плувец Сун Ян е подал обжалване в Швейцарски федерален съд в опит да анулира осемгодишната си възбрана отвън спорта поради допинг, съобщи уеб сайтът на Международната федерация по плуване (ФИНА).

Азиатецът получи тежкото наказване от Спортния трибунал (КАС) през март, откакто Международната антидопингова организация (УАДА) подаде обжалване против решението за изчистване от злоупотреби по време на допинг тест през 2018. Сайтът на ФИНА разгласява информация, че обжалването на трикратния олимпийски първенец е било записано от Швейцарския федерален съд на 29 април. Ройтерс не съумя да се свърже със съда за коментар.

Сун, който преди получи тримесечна възбрана за неразрешени субстанции през 2014, сподели през март, че е запазил услугите на юрист, с цел да апелира пред Швейцарския федерален съд. 28-годишният плувец е настоящ международен и олимпийски първенец на 200 м свободен жанр, като завоюва два златни медала на Игрите в Лондон през 2012 и още един на тези в Рио четири години по-късно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР