Наказанието за склоняване на непълнолетни към блудствени действия ще бъде

...
Наказанието за склоняване на непълнолетни към блудствени действия ще бъде
Коментари Харесай

Промени в НК: От 2 до 6 години затвор за склоняване на непълнолетни към блудство -

Наказанието за склоняване на малолетни към блудствени дейности ще бъде от две до осем години затвор, плануват промени в Наказателния кодекс, признати от Народното събрание на второ четене през днешния ден.

Според признатите промени, който посредством приложимост на мощ или заплашване, или посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол склонява малолетно лице да взе участие в фактически, виртуално или симулирано блудствено деяние, в това число содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, както и за сластно проявление на човешки полови органи, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.

А в случай че го склонява да взе участие в фактически, виртуално или симулирано съвкупление, полово съприкосновение, полов садизъм или мазохизъм, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че доста мъчно се разкриват компютърни закононарушения, без да се ползват СРС-та. Атанасов одобрява промените в Наказателния кодекс.

Той акцентира, че с измененията подкрепят органите по разкриването на киберпрестъпления. Атанасов изясни, че в този момент, с цел да се ползва СРС, плануваното наказване би трябвало да е над пет години. В противоположен случай службите нямат право да употребяват СРС-та.

Наказанията за киберпрестъпленията също се завишават. В досегашния НК беше записано, че който непозволено реализира достъп до осведомителна система или елементи от нея, в немаловажни случаи се санкционира с отнемане от независимост до две години. Според признатите промени, думите " две години " се заменят с " шест години и с санкция до три хиляди лв. ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР