Наказанието за отказ от проверка за дрога зад волана да

...
Наказанието за отказ от проверка за дрога зад волана да
Коментари Харесай

Проектозакон: Затвор за отказ от проверка за дрога зад волана

Наказанието за отвод от инспекция за дрога зад кормилото да е равно на действително шофиране под въздействието на опиати. Тази смяна в Наказателния кодекс оферират депутати от ГЕРБ.

В момента ръководството на автомобил след приложимост на опиат се санкционира с от една до три години затвор и с санкция от 500 до 1500 лв..

Законопроектът планува същата глоба и за водачи, които отхвърлят да бъдат тествани. В момента Законът за придвижване по пътищата планува за подобен отвод единствено административно наказване.

„ Това дава опция на лицата, използвали такива субстанции, да избегнат наказателна отговорност “ , стимулират се вносителите. Според тях отводът от инспекция на опиати презюмира, че лидерът е използвал и желае да скрие това. С този мотив депутатите считат, че уеднаквяването на двете санкции е подходящо и навременно с оглед зачестилите пътни произшествия, провокирани от  дрогирани водачи.

С друго предложение за законова смяна от ГЕРБ оферират отпадане на синия надзорен ваучър към шофьорската брошура. „ Службата за надзор и доклад на водачите поддържа база данни с информация за нарушаванията и броя контролни точки, заради което този документ се явява безусловно непотребен и голословно основава администратувно тежест върху водачите “ , стимулират се вносителите.

Законопроектът е импортиран в Народното събрание и следва разискването му в пленарна зала.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР