Наказанието за нелегално пресичане на българската граница да стане минимум

...
Наказанието за нелегално пресичане на българската граница да стане минимум
Коментари Харесай

Варненски депутат предлага по-строги наказания за нелегални мигранти

Наказанието за незаконно секване на българската граница да стане най-малко 3 години отнемане от независимост. Това ще предложи варненският народен представител от ГЕРБ Бранимир Балачев, разгласи той на брифинг в морската столица.

В момента законът планува до 5 години затвор за незаконно секване на границата. Няма обаче нито една ефикасна присъда за последните години, означи Балачев.

„ При долна граница от 3 години не може да има условна присъда. Тогава съдът ще бъде длъжен всички минали незаконно границата да бъдат с ефикасна присъда ”, посочи депутатът с богат юридически стаж.

„ Виждате какво става с миграцията. Нелегалните мигранти меко казано нахлуват в нашите граници ”, посочи националният представител. Според него, по-строгото наказване ще работи превантивно на тези, които са решили да преминат нелегално границата ни.

Балачев съобщи, че още тази седмица ще внесе настояването си за изменение на Наказателния кодекс. Варненският народен представител е на мнение, че наказванията за трафикантите също биха могли да бъдат повишени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР