Наказанието за Аврамов е условно - 1 година лишаване от

...
Наказанието за Аврамов е условно - 1 година лишаване от
Коментари Харесай

12 г. по-късно: Съдът призна за виновен за търговия с влияние депутата от ДПС Димитър Аврамов

Наказанието за Аврамов е условно - 1 година " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период. Като негов помощник е приет за отговорен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца отнемане от независимост.

Третият подсъдим по делото Владимир Чернев е оневинен.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на тъжба и митинг пред Софийския апелативен съд.

Съдебното дело се водеше за това, че Димитър Аврамов (и двамата негови помагачи) в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността " Тировец " в землището на Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от зърнопроизводителя Светослав Илчовски сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева), с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностни лица - шефа на Областна дирекция " Земеделие " в Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.

За да продължи делото през годините, имунитетът на Аврамов бе свалян няколко пъти. Той е депутат от Движение за права и свободи в Монтана в 41-вото Народно заседание, както и в последните пет Народното събрание, сочи информация на уеб страницата на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР