Наказание в размер на три години лишаване от свобода, при

...
Наказание в размер на три години лишаване от свобода, при
Коментари Харесай

55-годишен фалшив служител на ДАНС е осъден на 3 години ефективно лишаване от свобода

Наказание в размер на три години отнемане от независимост, при първичен „ непоколебим “ режим, присъди Районен съд - Стара Загора, на 55-годишен лъжец от Пловдив, оповестяват от съдилището. Той е приет за отговорен, че в интервала от 11 юли 2019 до 11 август 2019 година в Стара Загора в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив се представял за длъжностно лице, с цел да набави за себе си имотна полза. Той заблуждавал 40-годишна жена, че ще й спомага посредством началника си - военачалник Калин Иванов, да я назначат на работа в Държавна организация „ Национална сигурност “ („ ДАНС “). За задачата дамата трябвало да даде нужните парични средства от нея за възнаграждение на всички наложителни такси и гаранции за започването й на работа в ДАНС. Измамникът даже и заблудил, че е ранен по време на служебна интервенция, в която е взел участие в качеството си на чиновник на организацията и незабавно му трябват пари, с цел да заплати идна интервенция на крайници му, която коства 15 хиляди лв., и за възнаграждение на антибиотични лекарства. П този метод той предизвикал на 40-годишната старозагорка имотна щета в общ размер на 14 835 лв..
По делото е открито, че познанството сред подсъдимия и потърпевшата почнало след изпратена покана за другарство във Facebook от негова страна, а по-късно траял да поддържат връзка с телефонни диалози. Мъжът се преместил да живее в Стара Загора, след което почнал да я вкарва в подвеждане и да й желае пари по разнообразни мотиви.
Наказателното произвеждане против подсъдимия е минало по реда Глава XXVII от Наказателно-прцесуалния кодекс (НПК) - кратко правосъдно разследване, като в началото наложеното наказване е понижено с една трета. Съдът приложи процедурата, откакто подсъдимият признал напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.
Съдът е почел и предявения от потърпевшата цивилен иск за породените й имуществени вреди.
Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Окръжен съд - Стара Загора, а според член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР