Наказание предупреждение за изключване е наложила Националната контролна комисия (НКК)

...
Наказание предупреждение за изключване е наложила Националната контролна комисия (НКК)
Коментари Харесай

ДБ наказа Мустафа Емин с предупреждение за изключване

Наказание " предизвестие за изключване " е наложила Националната контролна комисия (НКК) на " Движение Да, България " на Мустафа Емин за случая на 28 август, разиграл се в УМБАЛСМ " Пирогов ". 

Решението е взето от членовете на комисията след обширно и задълбочено изследване на обстоятелствата към събитията в " Пирогов ", проучване на отчетите на медицинските лица, ревизиране на видеозаписите от болничното заведение и чуване на Мустафа Емин, който дал обстойни пояснения за дейностите си, оповестиха от партията.

От там допълват, че при разглеждането на случая НКК намира, че има нарушаване, произлизащо от неоправданото споменаване от страна на господин Мустафа Емин за съществуването на персонални връзки с други институции за възстановяване на процесите в " Пирогов " към медицински лица, които нямат отношение на надзор и ръководство на тези процеси.

Според НКК последващото държание на господин Мустафа Емин демонстрира неналичието на осъзнаване на укоримостта на позоваването на персонални връзки и на негативните последствия от това освен за него персонално, само че и за организациите, които съставлява и с които е обвързван. 

" Неговият фокус остава върху изказванията в общественото пространство, че е изискал неговото дете да бъде признато с приоритет (факт, който не се удостоверява изрично от събраните доказателства), а не върху позоваването на персонални връзки. НКК намира това за утежняващо отговорността събитие ", допълват от   " Движение Да, България ".

Членовете на НКК са единомислещи, че:

направените от господин Мустафа Емин пред чиновници на болничното заведение референции към връзките му с изпълнителната власт съставляват нарушаване на заложената в Устава цел на партия " Да, България " за институционално подсилване вместо политически произвол;
държанието на господин Мустафа Емин в болничното заведение и приносът му към поддържане на случката във фокуса на публичното внимание са съдействали за уронване на престижа на организацията в комбиниране с голямото медийно внимание и разразилите се разногласия в обществените мрежи, почиващи на частична информация или догатки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР