Наказание на най-изтощителното моторспорт състезание – рали Дакар – не

...
Наказание на най-изтощителното моторспорт състезание – рали Дакар – не
Коментари Харесай

Лидерът на Дакар Карлос Сайнц получи наказание, тимът обжалва

Наказание на най-изтощителното моторспорт съревнование – рали Дакар – не подмина и едноличния водач при колите все още Карлос Сайнц. Испанецът е глобен с 10 минути след недоволство на крос-кънтри рали първенецът с АТВ-машина Кийс Кулън. Според него Сайнц е карал рисково при 184-ия километър от седмия стадий на надпреварата по маршрута Ла Пас - Уюни. В резултат на недоволството Сайнц е бил помолен да се яви пред стюардите в понеделник в аржентинския град Салта. След като се е срещнал с недоволството, той е оспорил обвиняването, че е имал контакт с Кулън, и вместо това е изтъкнал, че с реакцията си е съумял да избегне удар, който би бил доста сериозен поради развиваните скорости.

Kees Koolen ve ridícula la sanción a Carlos Sainz: «Podía haber muerto» https://t.co/V9Sc8BleS3
— ABC Deportes (@abc_deportes) 16 януари 2018 година
Няколко часа по-късно стюардите на рали Дакар въпреки всичко отсъдили наказване на водача на Peugeot в размер на 10 минути, което от отбора незабавно обжалвали.

Санкцията на Сайнц го оставя с преднина от 56.37 минути по отношение на втория в генералното класиране – вярата на Toyota за победа Насър Ал-Атия – при пет оставащи стадия от тазгодишното издание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР