Наказание лишаване от свобода“ за срок от четири години получи

...
Наказание лишаване от свобода“ за срок от четири години получи
Коментари Харесай

Четири години затвор за Алин, който уби трима души в катастрофа край Евксиноград

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от четири години получи Алин Й ., който бе обвиняем за това, че на 3 септември 2021 година.

Апелативният съд удостовери присъда на Окръжен съд-Варна, с която подсъдимият е бил приет за отговорен в закононарушението, осъществено след приложимост на наркотични субстанции .

Алин Й. е осъден от първата инстанция с шест години отнемане от независимост и за пет години без право да ръководи МПС. Делото е било прегледано при кратко разследване , което задължава съда да понижи с 1/3 присъдената глоба – до четири години. Присъдата бе обжалвана от подсъдимия и от частните обвинители – наследници на умрелите с противоположни претенции , надлежно за понижаване и увеличение на наказването .

Късно вечерта на 3 септември подсъдимият карал по бул. „ Княз Борис I “ от к.к. “Златни пясъци “ към Варна. Движел се в лявата лента със скорост 138.28 км/ч макар ограничаването от 60 км/ч . По същото време от бензиностанция излизал автомобил, ръководен от френски жител и с двама пасажери – негов съотечественик и британец. Шофьорът вместо да завие надясно към Варна, насочил колата през платното към „ ръкава “, предопределен за противоположен завой.

Въпреки че за подсъдимия зародила заплаха, той не подхванал прекъсване . Достигайки лявата лента колата на французина била ударена от автомобила на Алин, който задействал спирачките в последния миг . Тримата чужденци починали на място. В кръвта на българския водач са открити амфетамин и метаамфетамин . Автотехническата експертиза е посочила, че причина за настъпване на произшествието е превишената скорост .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР