Наказаха свещеник от Троянския манастир, изгонил дете с аутизъм от

...
Наказаха свещеник от Троянския манастир, изгонил дете с аутизъм от
Коментари Харесай

Монах изгони дете с аутизъм от Троянския манастир, наказаха го

Наказаха духовник от Троянския манастир, изгонил дете с аутизъм от храма, защото по думите му, то крещяло. Огорчените родители съумели да снимат грубото отношение. Видеоклипът провокира вълна от отвращение в обществените мрежи.

Пред БТВ майката на детето – Кристина Борисова, описа, че това се е случило на 16 декември. Тя е посетила Троянския манастир с 5-годишната си щерка Ема, с диагноза аутизъм, тъй като в храма имало чудотворна икона. Вярваща съм, имам вяра в изцелението и желаех да се помоля за детето си, споделя майката.

Тя посочи, че детето й не крещи, само че издава особени звуци, тъй като не приказва. Отец Георги ги изгонил незабавно.

„Аз излязох и отхвърлих да вляза отново. Мои другари влязоха с детето, с цел да схванат за какво ни гонят, и снимаха клипа. Притесняваме, че хората не схващат, че има и разнообразни деца. Когато едно дете не се държи съгласно нормите, не значи, че е капризно и неприятно възпитано… Не го одобрявам персонално, само желая повече схващане, повече толерантност“, разяснява майката.

Игуменът на Троянския манастир свещеник Сионий се извини от името на отец Георги и от името на цялото приятелство.

„Самият той (отец Георги) съжалява за случая, добър свещеник е, обърнал е внимание на доста хора в потребност. Изкушението дебне всички нас. Това е тежко провинение, което може да бъде опростено посредством откровено покаяние“, сподели игуменът на Троянския манастир.

Той е санкционирал свещеника със възбрана да служи и да чете молебствия в храма.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР