Накъде върви развитието на AI технологията и какви промени ще

...
Накъде върви развитието на AI технологията и какви промени ще
Коментари Харесай

2018: Време е за изкуствен интелект

Накъде върви развиването на AI технологията и какви промени ще настъпят в тази сфера…

AI технологията е способна да подкрепя чиновниците, изключително тези, които работят в региона на знанието

Изкуственият разсъдък (AI) е новата софтуерна граница, за контрола върху която се борят компании и цели страни. Според скорошен отчет на McKinsey, холдингът Alphabet (в състава на който е Google) е вложил почти 30 милиарда $ в създаването на AI технологии. Baidu, китайският еквивалент на Alphabet, пък наля 20 милиарда $ в AI през предходната година.

Компаниите не са единствените, които влагат време, пари и сила в рационализиране на технологиите за изкуствен интелект. Според скорошна обява в „ Ню Йоркър ”, китайското държавно управление се стреми нападателно към AI технологията, пробвайки се да управлява бъдещите нововъведения.

Накъде върви развиването на изкуствения разсъдък и какви промени ще настъпят в тази сфера през актуалната година? Десет трендове в развиването на изкуствения разсъдък през 2018 година показва обзорна обява в портала MSN.com. Ето кои са те:

1. Изкуственият разсъдък ще стане политически тематика

Докато изкуственият разсъдък може да помогне за основаване на нови работни места, други хора ще изгубят работата си. Goldman Sachs чака, да вземем за пример, самоуправляемите коли да причинят загуба на работните места на 25 000 водачи на камиони всеки месец. Също по този начин, в случай че огромните хранилища могат да се обслужват единствено с няколко десетки души, доста от единия милион складови служащи в Съединени американски щати ще изгубят препитанието си.

По време на изборите през 2016 година президентът Тръмп се концентрира върху глобализацията и имиграцията, които, съгласно него, са причина американците да губят работата си. На междинните избори тази година политическият диалог може да бъде за автоматизацията и изкуствения разсъдък, защото множеството американци от работническата класа се борят да се приспособят към новия пейзаж.

2. Логистиката ще ста ва все по-ефективна

Влизаме в свят, в който ще можете да управлявате разпределителен (дистрибуторски) център от 20 000 квадратни метра с екип от роботи. Фирми като Kiva Systems – в този момент Amazon Robotics – употребяват композиция от изкуствен интелект и съвременна роботика, с цел да обезпечат на дистрибуторите невиждани логистични решения.

Високопроизводителни роботи ще обслужват складовете на бъдещето

Складовете на бъдещето няма да наподобяват по този начин, както през днешния ден – вместо да бъдат проектирани съгласно опциите на хората, те ще се построяват за високопроизводителни роботи, които могат да работят 24 часа в денонощието и не изискват осветяване, с цел да видят какво вършат.

Kiva Systems, закупена от Amazon за 775 милиона $ през 2012 година, основава учащи се роботи, които могат дейно да намират и транспортират артикули в складовете на колоса в онлайн търговията. Технологията към този момент се употребява, като се чака да играе все по-важна роля в устрема на Amazon към по-бързи и по-евтини доставки.

3. Основните производители на коли ще пуснат самоуправляеми коли

Tesla беше един от първите производители на коли, които се насочиха към технологиите за самоуправление. В устрема си да поддържат темпото на Tesla, обичайните производители като Audi имат подготвеност да предложат свои версии на самоуправляеми коли.

Стремеж към самоуправляеми коли се вижда при от ден на ден производители

Audi А8 ще разполага с технология за самоуправление, способна безвредно да придвижва хората без интервенция на лидера. Cadillac и Volvo също развиват съвременна технология за самоуправление, която ще стане по-видима през 2018 година

4. DARPA ще създаде напреднали робо-во йници

Агенцията за напреднали военни разработки (DARPA) е пионер в редица технологии, които са повлияли на нашето всекидневие. Организацията спомогна за развиването на интернет и GPS навигацията, а в този момент си партнира с Boston Dynamics в създаването на серия от роботи, предопределени за „ помощ при бедствия ”, макар че технологията може да бъде употребена и в бойна роля. В развой на рационализиране е нашумелият робот Atlas, задвижван от изкуствен интелект.

Нашумелият робот Atlas се задвижва от изкуствен интелект

5. Машинното образование ще подкрепи хората на знанието

Докато някои са загрижени за това, че изкуственият разсъдък ще лиши хората от работа, AI технологията е способна да подкрепя чиновниците, изключително тези, които работят в региона на знанието.

Днес принадлежности като Gong, Chorus и Jog записват позвъняванията на чиновниците в отделите по продажби и обслужване на клиенти. „ Тази технология може да накара чиновниците, обслужващи клиенти, да приказват по-ефективно, с помощта на логаритмите за машинно образование. Очаквайте AI да поддържа от ден на ден хората през 2018 година и по-късно ”, споделя Кари Кристенсен, действен вицепрезидент на Mint Solar.

6. Съдържанието ще се основава посредством AI

Брандове като USA Today, CBS и Hearst към този момент употребяват AI технологията за генериране на наличие. Така да вземем за пример, Wibbitz предлага платформа за програмен продукт като услуга (SaaS), която разрешава на издателите да трансфорат писменото наличие във видеосъдържание посредством AI видео продукция.

Издателите прекарваха часове, в случай че не и дни, да основават наличие за своите уеб страници или за обществени медии. Сега принадлежности като Wibbitz оказват помощ на издателите да основават безапелационни видеоклипове за минути.

Подобно на Wibbitz, Associated Press употребява инструмент, наименуван Wordsmith, основан от Automated Insights, с цел да генерира вести на натурален език, въз основата на финансови данни. През 2018 година читателите могат да чакат повече медийни компании да одобряват технологии за генериране на наличие на натурален език и видео.

7. Партньорските мрежи ще основат бистрота

Машинното образование е форма на изкуствен интелект, а компании като Фейсбук към този момент употребяват статистическо моделиране, с цел да оказват помощ на машините да вземат осведомени решения по отношение на наличието, което да демонстрират по-нататък. За да действат вярно моделите, те изискват голямо количество данни и забележителна изчислителна мощност.

С повишаването на мрежите „ peer-to-peer ” – сходни на тези, употребявани от криптовалутите, даже дребните организации ще имат опция да употребяват усъвършенствани AI стратегии посредством груповата мощност на мрежовите лични компютри.

Presearch е една от фирмите, които желаят да употребяват мрежата и изкуствения разсъдък, с цел да обезпечат бистрота в света на търсачките. Стартъпът възнамерява да употребява криптовалути, с цел да подтиква участниците да й дават компютърната мощност на своите лични компютри. В подмяна компанията дава обещание да построи по-прозрачна платформа за търсене.

Presearch към този момент е получила финансиране от 5 млн. $ и е доста евентуално този стартъп и други компании да употребяват изкуствен интелект и „ peer-to-peer ” мрежите, с цел да провокират огромните играчи.

8. Потребителите ще свикнат да приказват с технологиите

Смята се, че през предходната година са продадени над 20 милиона умни колонки на Amazon и в случай че към тях добавите продажбите на други интелигентни устройства като Гугъл Home и Apple Airpod, разбирате, че десетки милиони американци привикват да взаимодействат с технологиите посредством гласови команди.

През 2018 година потребителите ще се почувстват още по-комфортно с гласови интерфейси

През 2018 година потребителите ще се почувстват още по-комфортно с гласови интерфейси, защото умните асистенти се интегрират в компютри, смарт телефони и даже тв приемници. Тези устройства ще станат още по-полезни с придвижване на технологията.

9. Търсенето на учени в региона на данните ще надвиши търсенето на инженери

Според IBM, търсенето на научни служащи ще нарасне до 2,7 милиона към 2020 година Защо? Изкуственият разсъдък за машинно образование употребява вероятности, с цел да дефинира какъв е верният отговор или решение на даден проблем. Когато им бъдат предоставени повече данни, AI платформите за машинно образование ще вършат по-точни прогнози.

Тъй като компании от всевъзможен мащаб се стремят да събират и проучват дейно данните, неизбежно ще нарасне потребността от надарени учени, способни да обработват огромни набори от данни, с цел да подкрепят платформите за изкуствен интелект.

10. AI ще се бори с предизвикателни болести

„ Навлизаме във време, когато „ peer-to-peer ” мрежа от компютри би могла да взема решение някои от най-предизвикателните здравословни проблеми в света, като събира и проучва молекулярни данни за индивида ”, споделя Бен Хортман, основен изпълнителен шеф на Bet Capital LLC. Какво ще стане, в случай че тези компютри се зареждат от чипове, по-малки от главата на игла със предпазена, вграден AI и технология за криптовалута? Това, което звучи като нещо от романа на научната фантастика, в този момент е действителност, с помощта на Nano Vision.

Технологията е въодушевена от две трендове – блокчейн и изкуствен интелект. Потребителите получават заплащане за присъединяване в програмата посредством специфична Nano криптовалута, а технологията за машинно образование се стреми да разпознава и проучва болесттите, с цел да разреши нови медикаменти и лекувания за част от времето и разноските, нужни сега.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР